6 Beneficii ale uleiului de peste pentru organism

Ce este uleiul de peste?

Uleiul de peste este unul dintre cele mai consumate suplimente alimentare. Este bogat in acizi grasi Omega-3, care sunt foarte importanti pentru sanatate. Daca nu consumati o multime de peste gras, luarea unui supliment de ulei de peste va poate ajuta sa obtineti suficient omega-3.
Uleiul de peste este grasimea sau uleiul extras din tesutul de peste. De obicei provine din pesti uleiosi, cum ar fi hering, ton, hamsii si macrou. Cu toate acestea, uneori este produs din ficatul altor pesti, cum este cazul uleiului din ficat de cod.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

5/5
5/5
5/5

Beneficiile uleiului de peste

Sprijina sanatatea inimii

Bolile de inima sunt principala cauza de deces la nivel mondial. Studiile arata ca persoanele care mananca mult peste au o rata mult mai mica sa se imbolnaveasca de boli de inima.

Sustine sanatatea ochilor

La fel ca si creierul, ochii se bazeaza pe grasimile Omega-3. Sanatatea ochilor incepe sa scada la batranete, ceea ce poate duce la degenerarea maculara legata de varsta. Un studiu a constatat ca consumul unei doze mari de ulei de peste timp de 19 saptamani a imbunatatit vederea la toti pacientii cu AMD.

Reduce inflamatia

Inflamatia este modalitatea sistemului imunitar de a combate infectiile si de a trata leziunile. Cu toate acestea, inflamatia cronica este asociata cu boli grave, cum ar fi obezitatea, diabetul, depresia si bolile de inima. Reducerea inflamatiei poate ajuta la tratarea simptomelor acestor boli.

Deoarece uleiul de peste are proprietati antiinflamatorii, poate ajuta la tratarea afectiunilor care implica inflamatia cronica

Sprijina sanatatea pielii

Pielea contine o multime de acizi grasi omega-3. Sanatatea pielii poate scadea pe tot parcursul vietii, mai ales in timpul batranetii sau dupa o expunere prea mare la soare. Acestea fiind spuse, exista o serie de afectiuni ale pielii care pot fi remediate de suplimentele cu ulei de peste, inclusiv psoriazisul si dermatita

ulei de peste beneficii

Poate ameliora simptomele depresiei

Depresia este de asteptat sa devina a doua cea mai mare cauza de boala pana in 2030. Vezi articolul aici!

Interesant este faptul ca persoanele cu depresie majora par sa aiba niveluri mai scazute de omega-3 in sange. Studiile arata ca suplimentele cu ulei de peste si omega-3 pot ameliora simptomele depresiei.

Poate reduce grasimea hepatica

Ficatul proceseaza cea mai mare parte a grasimii din corp si poate juca un rol important in cresterea in greutate. Boala hepatica este din ce in ce mai frecventa – in special boala hepatica grasa nealcoolica, in care grasimea se acumuleaza in ficat.

5/5
5/5
5/5