Tiroida Hashimoto: Cauze, simptome și tratament

Tiroida Hashimoto

Tiroida Hashimoto, cunoscută și sub numele de boala Hashimoto dăunează funcției tiroidei. Se mai numește și tiroidită limfocitară cronică autoimună. În Statele Unite, boala Hashimoto este cea mai frecventă cauză a hipotiroidismului (o tiroidă subactivă).

Tiroida eliberează hormoni care reglează metabolismul, temperatura corpului, puterea musculară și multe alte funcții ale corpului.

Suplimente utile pentru Hashimoto:

Cuprins:

Ce cauzează tiroida Hashimoto?

Tiroida Hashimoto este o boală autoimună. Afecțiunea face ca celulele albe din sânge și anticorpii să atace în mod greșit celulele tiroidei. Medicii nu știu de ce se întâmplă acest lucru, dar unii oameni de știință cred că pot fi implicați factori genetici.

Sunt expus riscului de a dezvolta Tiroida Hashimoto?

Cauza tiroiditei Hashimoto nu este cunoscută. Cu toate acestea, au fost identificați mai mulți factori de risc pentru boală. Este de șapte ori mai probabil să apară la femei decât la bărbați, în special la femeile care au fost însărcinate. Riscul dumneavoastră poate fi, de asemenea, mai mare dacă aveți antecedente familiale de boli autoimune, inclusiv:

 • Boala Lui Graves
 • Diabet De Tip 1
 • Lupus
 • Sindromul Sjögren
 • Artrita Reumatoida
 • Vitiligo
 • Boala Addison

Care sunt simptomele tiroidei Hashimoto?

Simptomele bolii Hashimoto nu sunt unice ale bolii Hashimoto. În schimb, provoacă simptomele unei tiroide subactive. Semnele că tiroida ta nu funcționează corect includ:

 • Constipație
 • Piele uscată, palidă
 • Voce răgușită
 • Colesterol ridicat
 • Depresie
 • Slăbiciune musculară a corpului inferior
 • Oboseală
 • Senzație de lenevie
 • Intoleranță la frig
 • Rărirea părului
 • Probleme cu fertilitatea

Este posibil să aveți Hashimoto de mulți ani înainte de a prezenta orice simptom. Boala poate progresa mult timp înainte de a provoca leziuni vizibile ale tiroidei.

Unii oameni care au această afecțiune dezvoltă o tiroidă mărită. Cunoscută sub numele de gușă, aceasta poate provoca umflarea părții din față a gâtului. Gușa cauzează rareori durere, deși poate fi sensibilă atunci când este atinsă.

Diagnosticul tiroidei Hashimoto

Dacă aveți simptomele unei tiroide subactive, medicul poate depista această afecțiune. Dacă aveți simptome, medicul va verifica nivelul hormonului de stimulare a tiroidei (TSH) cu un test de sânge. Acest test comun este una dintre cele mai bune modalități de a detecta Hashimoto.
 
Nivelurile hormonului TSH sunt ridicate atunci când activitatea tiroidiană este scăzută, deoarece organismul lucrează din greu pentru a stimula glanda tiroidă să producă mai mulți hormoni tiroidieni.
 
Medicul poate utiliza, de asemenea, teste de sânge pentru a vă verifica nivelurile de:
 • Alți hormoni tiroidieni
 • Anticorpi
 • Colesterol

Tratamentul tiroidei Hashimoto

Îți recomandăm:

Drenacel Phytomarine cu Garcinia Cambogia + Fucus + Laminaria + Crom pentru Accelerarea Metabolismului și Normalizarea Proceselor Glandei Tiroide – Produs Vegan – 20 Fiole

Normalizează Funcționarea Glandei Tiroide, prin conținutul de Iod din algele Fucus si Laminaria (150 mcg, doza zilnică recomandată)

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Majoritatea persoanelor cu Hashimoto au nevoie de tratament. Dacă tiroida nu produce suficienți hormoni, ai nevoie de medicamente. Levotiroxina este un hormon sintetic care înlocuiește hormonul tiroidian care lipsește (tiroxina). Practic nu are efecte secundare.

Odată ce aveți nevoie de acest medicament, veți avea nevoie de el pentru tot restul vieții.

Utilizarea regulată a levotiroxinei poate readuce nivelul hormonilor tiroidieni la normal. Când se întâmplă acest lucru, simptomele dvs. vor dispărea de obicei. Cu toate acestea, probabil că veți avea nevoie de teste regulate pentru a vă monitoriza nivelurile hormonale. Acest lucru permite medicului să vă ajusteze doza după cum este necesar.

Lucruri de luat în considerare

Unele suplimente și medicamente pot afecta capacitatea corpului de a absorbi levotiroxina. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice alte medicamente pe care le luați. Unele produse despre care se știe că cauzează probleme cu levotiroxina includ:

 1. Suplimente de fier
 2. Suplimente de calciu
 3. Inhibitori ai pompei de protoni, un tratament pentru refluxul acid
 4. Unele medicamente pentru colesterol
 5. Estrogen

Este posibil să fie necesar să ajustați ora din zi în care luați medicamentele tiroidiene atunci când luați alte medicamente. Anumite alimente pot afecta, de asemenea, absorbția acestui medicament. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cel mai bun mod de a lua medicamente pentru glanda tiroidă în funcție de dieta dumneavoastră.

Complicații legate de Hashimoto

Dacă este lăsată netratată, tiroidita Hashimoto poate provoca complicații, dintre care unele pot fi severe.

Acestea pot include:

 1. Probleme cardiace, inclusiv insuficiență cardiacă
 2. Anemie
 3. Confuzie și pierderea cunoștinței
 4. Colesterol ridicat
 5. Scăderea libidoului
 6. Depresie

Hashimoto poate provoca probleme și în timpul sarcinii. Cercetări recente sugerează că femeile cu această afecțiune sunt mai predispuse să dea naștere copiilor cu defecte ale inimii, creierului și rinichilor.

Pentru a limita aceste complicații, este important să monitorizați funcția tiroidiană pe parcursul sarcinii la femeile care au probleme cu tiroida. Pentru femeile fără afecțiuni tiroidiene cunoscute, screening-ul tiroidian de rutină nu este recomandat în timpul sarcinii, conform Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie.

Suplimente utile pentru Hashimoto

Mai multe suplimente pot ajuta la reducerea inflamației și a anticorpilor tiroidieni la persoanele cu boala Hashimoto. În plus, cei cu această afecțiune sunt mai susceptibili de a avea deficiențe în anumiți nutrienți, așa că poate fi necesară suplimentarea.

Suplimentele benefice includ:

1. Seleniu

Studiile arată că administrarea a 200 mcg de seleniu pe zi poate ajuta la reducerea anticorpilor anti-peroxidazei tiroidiene (TPO) și la îmbunătățirea stării de bine la persoanele cu boala Hashimoto.

2. Zinc

Zincul este esențial pentru funcționarea tiroidei. Cercetările sugerează că, atunci când este utilizat singur sau alături de seleniu, administrarea a 30 mg din acest mineral pe zi poate îmbunătăți funcția tiroidiană la persoanele cu hipotiroidism.

3. Curcumină

Studiile pe animale și pe oameni au arătat că acest puternic compus antiinflamator și antioxidant poate proteja tiroida. În plus, poate ajuta la tratarea bolilor autoimune în general.

4. Vitamina D

S-a demonstrat că persoanele cu boala Hashimoto au niveluri semnificativ mai scăzute ale acestei vitamine decât populația generală. În plus, studiile leagă nivelurile scăzute de vitamina D cu severitatea bolii Hashimoto.

5. Vitamine din complexul B

Persoanele cu boala Hashimoto tind, de asemenea, să aibă un conținut scăzut de vitamina B12. Luarea unei vitamine din complexul B de înaltă calitate crește nivelul de B12 și al altor vitamine B importante.

6. Magneziu

Nivelurile scăzute ale acestui mineral sunt asociate cu un risc crescut de boala Hashimoto și cu anticorpi tiroidieni mai mari. În plus, corectarea deficiențelor de magneziu poate îmbunătăți simptomele la persoanele cu boli tiroidiene.

7. Fier

Persoanele cu boala Hashimoto au mai multe șanse de a dezvolta anemie. Pot fi necesare suplimente de fier pentru a corecta o deficiență.

8. Alte suplimente

Uleiul de pește, acidul alfa-lipoic și N-acetil cisteina pot ajuta, de asemenea, persoanele cu boala Hashimoto.

Rețineți că suplimentarea cu doze mari de iod în absența unei deficiențe de iod poate duce la efecte adverse la cei cu Hashimoto. Nu ar trebui să luați suplimente cu doze mari de iod decât dacă v-a îndrumat medicul să faceți acest lucru.

Îți recomandăm:

Seleniu VITAHELP cu 200 Mcg per Doză Zilnică – Cutie cu 60 Gelule

Supliment Super-Concentrat sub formă de Capsule Softgel. Asistă o serie de procese ale organismului și oferă multiple beneficii pentru sănătate. Contribuie la funcționarea optimă a Glandei Tiroide. Produs în Spania la cele mai Înalte Standarde GMP.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.