Echinacea – 9 Beneficii ale Acesteia

Dacă ați căutat plante medicinale antivirale care ajută la combaterea răcelii obișnuite sau a gripei, probabil că ați dat și peste echinacea – o plantă puternică care în prezent crește pe piața sănătății naturale.

propolis si echinaceea

De ce este populară această floare? Este populară, deoarece ne aduce beneficii sănătății și bunăstării, precum puține plante de pe planetă.

Cunoscută cândva ca o modalitate alternativă de prevenire a răcelii comune, acum echinacea devine rapid cunoscută pentru multiplele utilizări și beneficii – de la ameliorarea durerii până la combaterea cancerului.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Ce este Echinacea?

Echinacea este o plantă erbacee din America de Nord care a fost descoperită și folosită ca remediu tradițional pe bază de plante timp de peste 400 de ani de triburile indiene din Marea Câmpie. Mai multe specii de plante echinacea sunt folosite pentru a face medicamente din flori, frunze și rădăcinile acestora.

Înainte de 1950 și de introducerea antibioticelor, echinaceea deținea un statut medical apreciat. Pe măsură ce industria de îngrijire a sănătății s-a schimbat, antibioticele au devenit la modă, iar echinaceea și-a pierdut o mare parte din popularitate.

Numită și Echinacea purpurea, cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de coniflor purpuriu pal, planta echinacea este o preferată a grădinarilor și a pasionaților de fluturi.

Majoritatea oamenilor nu realizează că substanțele chimice conținute în rădăcină diferă semnificativ de cele din partea superioară a plantei. Dacă analizăm rădăcinile echinaceei, putem vedea că acestea au concentrații mari de uleiuri volatile, în timp ce părțile care cresc deasupra solului tind să conțină mai multe polizaharide despre care se știe că declanșează funcția imunitară. Extractul de echinaceea este în esență o tinctură din partea superioară a plantei.

Mulți dintre constituenții chimici ai echinacea sunt, de fapt, stimulatori puternici ai imunității și pot oferi o valoare terapeutică semnificativă. Câteva pe care probabil le cunoașteți sunt uleiurile esențiale, flavonoide, inulină, polizaharide și vitamina C.

Pe lângă rapoartele privind extrasele extrem de nutritive ale plantei, am aflat că porțiunea plantei care crește deasupra solului este cea mai eficientă.

În mod interesant, în Germania, ierburile alimentare sunt reglementate de guvern, iar părțile supraterane ale speciilor de Echinacea purpurea sunt de fapt aprobate ca remedii naturale pentru infecțiile tractului urinar, infecțiile tractului respirator superior, răcelile și rănile cu vindecare lentă.

Echinacea: Beneficii pentru sănătate

 1. Combate cancerul

Cercetări fascinante despre beneficiile echinaceei în ceea ce privește cancerul cerebral au fost publicate de Institutul Național de Sănătate (NIH). Cercetătorii afirmă că „valoarea medicamentoasă a fitochimicalelor conținute în Echinacea este evidentă și indică faptul că acești agenți, precum și fitochimicalele care nu au fost încă descoperite în alte plante, pot fi instrumente valoroase pentru combaterea tumorilor”.

 1. Sporește sistemul imunitar

Cum ajută Echinacea la răceală și gripă? Publicat în revista Lancet Infectious Diseases, Universitatea din Connecticut a efectuat un studiu de meta-analiză care a evaluat efectele echinaceei folosind 14 studii.

S-a stabilit că:

 • Echinacea poate reduce șansele de a lua o răceală obișnuită cu 58%
 • Echinacea reduce durata răcelii obișnuite cu aproape o zi și jumătate

Studiul arată că echinaceea are într-adevăr beneficii puternice de prevenire a răcelii și pentru a trata răceala. Acesta este motivul pentru care produsele cu echinacea sunt unele dintre cele mai bune remedii eficiente împotriva răcelii.

Serviciul de conservare a resurselor naturale al Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite raportează că sistemul imunitar pare să fie puternic influențat de nivelul dozei de echinacee. Se pare că 10 miligrame de echinacea pe kilogram de greutate corporală, administrate zilnic pe o perioadă de 10 zile, sunt eficiente ca stimulent al imunității.

În plus, revista medicală Hindawi a publicat materiale care sugerează că echinacea oprește răcelile virale. Cu toate acestea, cele mai semnificative rezultate ale beneficiilor echinacea au fost efectele atunci când sunt utilizate asupra infecțiilor recurente. Până în prezent, cercetările arată că planta reduce probabil simptomele de frig, dar se pare că efectele echinaceei sunt mai puternice odată cu apariția simptomelor de frig.

Un alt studiu, publicat în Virus Research, a evaluat efectele echinaceei împotriva infecțiilor virale și bacteriene secundare care urmează adesea. Extractele de plante au fost capabile să combată infecțiile respiratorii virale, inclusiv gripa, reducând în același timp inflamația și riscul de apariție a complicațiilor bacteriene.

Prin urmare, puteți vedea de ce produsele echinacea sunt utilizate pentru boli virale, cum ar fi răceala obișnuită și gripa. Echinaceea este o recomandare preferată pentru medicii integratori, homeopați, naturopati pentru pacienții lor.

 1. Ameliorează durerea

Istoria Echinacea a început când Echinacea purpurea a fost folosită de indienii din Marea Câmpie ca analgezic. Este un calmant deosebit de eficient pentru următoarele dureri:

 • Durere intestinală
 • Durerea asociată cu durerile de cap
 • Durerea asociată cu HSV (herpes)
 • Durerea asociată cu gonoreea
 • Durerea asociată cu rujeola
 • Mușcături de șarpe
 • Gât uscat
 • Dureri de stomac
 • Amigdalită
 • Durere de dinţi

Unele modalități de a utiliza produsele echinacea pentru a combate durerea sunt:

 • să beți ceai de plante echinacea
 • să faceți o pastă din planta uscată și să o frecați direct pe zona afectată.

Îți recomandăm:

Propolis 1000 Mg + Echinacea pentru Imunitate și Scurtarea Perioadelor de Gripă și Răceală – 30 Capsule

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

 1. Funcționează ca laxativ

La fel ca multe ierburi, echinacea este vindecătoare în special pentru stomac și întregul tract gastrointestinal. Potrivit Medical Herbalism, de exemplu, echinacea a demonstrat că funcționează ca un laxativ ușor care asigură ameliorarea constipației și funcționează ca agent calmant.

Consumul de ceai de plante este deosebit de eficient pentru a ajuta la acest lucru. Pentru afecțiuni mai cronice, o ceașcă de ceai în fiecare zi poate ajuta la relaxarea intestinelor, în timp ce 2-3 căni pe zi pot provoca crize bruște.

Cu toate acestea, pentru a reduce riscul de reacții adverse, asigurați-vă că nu utilizați în exces echinacea. Pentru a fi în siguranță, asigurați-vă că vă limitați la două căni pe zi și luați suplimente conform instrucțiunilor de pe etichete.

 1. Agent antiinflamator

Probabil că inflamația este criminalul numărul unu la nivel mondial care stă la baza majorității bolilor. Pe lângă aceasta mai sunt: stresul, toxinele din alimentația noastră și somnul slab.

Din fericire, după cum a explicat Universitatea din Columbia Britanică, consumul regulat de echinaceea poate inversa și ameliora în mod eficient diferite tipuri de inflamații.

Produsele care conțin echinaceea pot ajuta chiar cu uveita sau cu inflamația ochilor. Este o idee bună ca persoanele care se luptă cu afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, să consume în mod regulat ceai de plante pentru a reduce inflamația la nivelul întregului sistem.

 1. Îmbunătățește problemele pielii

Echinacea aduce beneficii și pielii, inclusiv îmbunătățirea hidratării pielii și reducerea ridurilor. Cercetările arată că utilizarea produselor pentru piele care conțin extracte din plante poate ajuta la creșterea sănătății pielii. În plus, nu a prezentat efecte secundare, cum ar fi iritarea pielii.

 1. Ajută la îmbunătățirea sănătății mintale

Echinacea angustifolia este specia recomandată pentru a ajuta la afecțiuni specifice legate de ADD / ADHD. Atât adulții, cât și copiii care suferă de ADD / ADHD au șanse mai mari decât cele normale de a experimenta tulburări emoționale, în special:

 • Anxietate
 • Depresie
 • Fobii sociale

Din nou, doza este cheia. Este recomandat ca oamenii să ia doar 20 de miligrame o dată și nu mai mult. De fapt, administrarea a mai mult de 20 de miligrame poate anula efectiv beneficiile echinacea care ameliorează anxietatea.

 1. Ameliorează problemele respiratorii superioare

Datorită efectelor sale anti-inflamatorii și de stimulare a imunității, cercetările indică faptul că echinacea ar putea acționa pentru a îmbunătăți următoarele simptome ale căilor respiratorii superioare:

 • Sinuzita acută
 • Toate tipurile de gripă
 • Astm
 • Răceală
 • Inflamaţie
 • Tuberculoză
 • Tuse convulsivă

De fapt, într-un studiu clinic al bolnavilor de astm, echinacea a acționat similar cu medicamentele sintetice clasice în tratarea astmului. Cercetătorii au scris că „Studiile recente au arătat că secreția citokinelor legate de astm în celulele epiteliale bronșice poate fi inversată prin preparatele Echinacea”.

În special, echinacea a prezentat efecte bronhodilatatoare și antiinflamatorii semnificative. Autorii studiului au concluzionat că aceasta „furnizează o bază științifică pentru aplicarea acestei plante medicinale tradiționale ca tratament suplimentar a tulburărilor alergice ale căilor respiratorii, cum ar fi astmul”.

Pentru probleme mai severe, produsele suplimentare sunt calea de urmat, deoarece consumul de ceai, de exemplu, nu este suficient de concentrat.

 1. Combate infecția

Echinacea este, de asemenea, un remediu fantastic pentru o mulțime de infecții. Un studiu a constatat că administrarea echinaceei și aplicarea unei creme medicamentoase pe piele poate reduce rata infecțiilor vaginale recurente cu 16%, comparativ cu simpla administrare a medicamentului singur. De asemenea, se știe că ajută la:

 • Infecții ale fluxului sanguin
 • Herpes genital
 • Infecție gingivală
 • Malarie
 • Sifilis
 • Infectii ale tractului urinar
 • Infecții vaginale cu drojdie