Top 6 Alimente care Cresc Libidoul la Femei

Ce este un afrodisiac?

Un afrodisiac este un aliment sau drog care stârnește instinctul sexual, provoacă dorința sau crește plăcerea sau performanța sexuală.

O multitudine de medicamente sunt disponibile și comercializate special pentru efectele lor de stimulare a libidoului.

supliment pentru libidou

Cu toate acestea, unii indivizi preferă alternative naturale, deoarece sunt în general mai siguri și tind să aibă mai puține efecte secundare.

Este demn de remarcat faptul că mulți afrodisiaci nu au sprijinul dovezilor științifice, iar unele produse naturale pot avea efecte negative. Suplimentele naturiste sunt cele mai sigure, deoarece acestea nu au efecte secundare.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Alimente care cresc libidoul la femei

1. Ciocolata

Există ceva ce ciocolata nu poate face? Deși nu există dovezi definitive din partea oamenilor de știință cum că  ciocolata vă va ajuta să vă bucurați mai mult de timpul petrecut în doi, totuși aceasta vă stimulează hormonii de senzație.

Fenetilamina, stimulentul eliberat în creierul nostru atunci când ne îndrăgostim (cunoscut și sub denumirea de „medicamentul pentru dragoste”) și triptofanul, care ajută la producerea serotoninei, se găsesc ambele în ciocolată.

Consumând mai multă ciocolată vă ajută să vă simțiți mai iubitor față de partenerul dvs.

Un studiu publicat în Journal of Sexual Medicine a găsit o corelație între consumul de ciocolată și un scor mai mare al indicelui funcției sexuale feminine.

Cercetătorii au concluzionat: „În eșantionul nostru, femeile care raportează consumul de ciocolată au scoruri FSFI mai mari decât femeile care nu mănâncă ciocolată. ”

Atunci când alegeți ciocolata, alegeți o ciocolată neagră minim procesată, care să aibă cel puțin 70% cacao. Ciocolata neagră are o serie de beneficii pentru sănătate și contine antioxidanți.

2. Vin roșu

Vinul roșu conține quercetină, un antioxidant care stimulează fluxul sanguin.

Un studiu din 2009 care a implicat 798 de femei a constatat că aportul regulat și moderat de vin roșu a fost legat de dorința sexuală mai mare, de lubrifiere și de funcția sexuală generală.

Cercetătorii au observat că consumul a mai mult de două pahare de vin roșu zilnic sau consumarea altor tipuri de băuturi alcoolice nu au produs aceleași rezultate.

Acestea fiind spuse, consumul de vin sau orice alt alcool în exces poate avea efectul opus, ducând la disfuncții sexuale.

3. Semințe de rodie

Semințele de rodie sunt ambalate cu polifenoli. Polifenolii sunt compuși asociați cu un risc scăzut de hipertensiune arterială, boli de inimă și accident vascular cerebral. De asemenea, se crede că relaxează vasele de sânge și crește livrarea de sânge către creier și inimă.

Semințele de rodie sunt bogate în:

  • Polifenoli, care vă pot proteja sistemul imunitar și vă pot ridica starea de spirit
  • Micronutrienți, care furnizează elementele de bază pentru producerea hormonilor sexuali
  • Flavone, care sunt importante pentru sănătatea erectilă
  • Vitamina C, care scade stresul și îți dă rezistență

4. Șofran

Șofranul este un condiment derivat din floarea Crocus sativus. Este originar din sud-vestul Asiei și este unul dintre cele mai scumpe condimente.

Acest condiment este adesea folosit ca un remediu alternativ pentru a ajuta la tratarea depresiei, la reducerea stresului și la îmbunătățirea dispoziției.

Mai mult, șofranul este, de asemenea, popular pentru potențialele sale proprietăți afrodisiace, în special la persoanele care iau antidepresive.

Un studiu a observat că un grup de bărbați care au luat 30 mg de șofran pe zi timp de 4 săptămâni au experimentat îmbunătățiri mai mari ale funcției erectile decât bărbații cărora li s-a administrat un placebo.

Un studiu de urmărire la femei a raportat că cei din grupul șofran au prezentat niveluri mai ridicate de excitare și lubrifiere crescută, în comparație cu cei din grupul placebo.

Cu toate acestea, studiile privind proprietățile afrodisiace ale șofranului la indivizi fără depresie dau rezultate inconsistente.

5. Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este un supliment pe bază de plante derivat din una dintre cele mai vechi specii de copaci – arborele Ginkgo biloba.

Medicina tradițională chineză o folosește pentru a trata multe afecțiuni, inclusiv depresia și funcția sexuală slabă.

Se spune că Ginkgo biloba acționează ca un afrodisiac, ajutând la relaxarea vaselor de sânge și la creșterea fluxului de sânge.

Cu toate acestea, studiile au produs rezultate mixte.

În 1998, de exemplu, un mic studiu a raportat că ginkgo biloba a redus pierderea libidoului cauzată de utilizarea antidepresivelor la aproximativ 84% dintre participanți.

Atât participanții de sex masculin, cât și cei de sex feminin au spus că au experimentat dorința crescută, emoția și capacitatea de orgasm după ce au consumat zilnic 60-240 mg de supliment, deși efectele păreau mai puternice la participanții de sex feminin.

Un studiu de urmărire mai riguros a fost publicat în 2004. Acest studiu nu a constatat îmbunătățiri la un grup similar de participanți care au luat ginkgo biloba.

Ginkgo biloba este în general bine tolerat, dar poate acționa ca un diluant de sânge. Astfel, dacă luați medicamente pentru diluarea sângelui, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua ginkgo biloba.

6. Maca

Maca este o legumă rădăcinoasă dulce cu mai multe beneficii pentru sănătate.

În America de Sud, oamenii îl folosesc în mod obișnuit pentru a spori fertilitatea, iar porecla sa este „Viagra peruviană”. Crește în principal în munții din centrul Peru și este legat de legumele crucifere, inclusiv broccoli, conopidă și varză.

Studiile la animale au constatat creșteri ale libidoului și ale funcției erectile la rozătoare după consumul de maca. Alte patru studii sugerează că poate crește și libidoul la oameni.

Un mic studiu a indicat faptul că maca poate ajuta la reducerea pierderii libidoului care apare frecvent ca efect secundar al anumitor medicamente antidepresive.

Majoritatea studiilor au furnizat 1,5-3,5 grame de maca pe zi timp de 2-12 săptămâni.

În general, participanții au tolerat bine aceste aporturi și au experimentat câteva efecte secundare. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a determina dozele sigure și efectele pe termen lung.

Supliment care ajută la stimularea libidoului

Îți recomandăm:

EXOTIQUE cu 5 Energizanți – Ginseng Siberian + Panax Ginseng + Lăptișor de Matcă + Guarana + Taurină pentru Revigorare, Vitalitate și Reducerea Oboselii – 20 Fiole

Exotique de la partenerul nostru Grădina Sănătății are Efect Afrodisiac, Stimulează Libidoul și Performanțele Sexuale.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.