Cartilaj de Rechin: Beneficii, Utilizări, Eficacitate

Ce este cartilajul de rechin?

Cartilajul de rechin este fabricat din schelet de rechin sub formă de pulbere. Rechinii nu au oase adevărate, scheletele lor fiind făcute din cartilaj. Cartilajul de rechin este alb și poate avea miros și gust neplăcut. Cartilajul de rechin a devenit un medicament popular în anii 1970. Dar popularitatea sa a dus la o scădere a numărului de rechini.

Supliment alimentar cu cartilaj de rechin

cartilaj de rechin
Cuprins:

S-a spus că ajută la prevenirea sau tratarea cancerului. Dar studiile au avut rezultate mixte și nu au fost concludente.

Oamenii folosesc cartilajul de rechin pentru cancer, mâncărimi ale pielii solzoase (psoriazis), osteoartrita și multe alte afecțiuni, dar nu există dovezi științifice bune care să susțină aceste utilizări.

Ingredientele din cartilajul de rechin includ:

 • Mucopolizaharide
 • Calciu
 • Fosfor

Utilizări și eficacitate

Probabil ineficient pentru:

 • Cancer

Luarea cartilajului de rechin pe cale orală nu aduce beneficii persoanelor cu cancer avansat, tratat anterior, inclusiv cancer de sân, colon, plămân, prostată și creier.

Există interes în utilizarea cartilajului de rechin pentru o serie de alte scopuri, dar nu există suficiente informații de încredere pentru a spune dacă ar putea fi util sau nu.

Afirmații nedovedite

Pot exista beneficii care nu au fost încă dovedite prin cercetare.

Studiile caută dacă cartilajul de rechin oprește formarea noilor vase de sânge. Substanțele care fac acest lucru se numesc inhibitori ai angiogenezei. Acest lucru poate ajuta la combaterea anumitor tipuri de cancer, întrerupându-le alimentarea cu sânge.

De asemenea, se fac studii pentru a afla dacă inhibitorii angiogenezei tratează anumite tipuri de cancer. Dar majoritatea acestor inhibitori sunt mai puternici decât cei din cartilajul de rechin. Nu provin din cartilajul de rechin. Nici măcar substanțele mai noi și mai puternice nu s-au dovedit clar că acționează împotriva cancerului.

Cartilajul de rechin poate stimula sistemul imunitar. Poate ajuta la gestionarea multor boli. Acestea pot include:

 • Artrită reumatoidă
 • Osteoartrită
 • Probleme ale pielii, cum ar fi psoriazisul
 • Retinopatii, cum ar fi retinopatia diabetică și degenerescența maculară
 • Inflamație intestinală
 • Sarcomul Kaposi
 • Cancer de sân, col uterin, uter, ovar, prostată, rinichi, ficat și sistemul nervos central

Cartilaj de rechin beneficii și efecte

 1. Diminueaza starile si simptomele asociate reumatismului. Cartilajul de rechin ajută la prevenirea artritei reumatoide și la creștera mobilității articulatiilor afectate de reumatism.
 2. Ajută la refacerea luxațiilor și fracturilor.
 3. Susține persoanele care practică sport de performanță. Acest supliment mărește forța musculară si susține rezistența la efort.

Alte beneficii:

 • Ajută la remineralizarea oaselor și sănătatea articulațiilor;
 • Previne apariția infecțiilor virale (gripale sau hepatice);
 • Susține sistemul imunitar;
 • Previne carențele de minerale din organism;
 • Este o sursă naturală de calciu;
 • Combate osteoporoza și simptomele asociate.

Efecte secundare

 • Ca toate suplimentele, cartilajul de rechin poate interacționa cu alte medicamente. Acestea includ antibiotice, imunosupresoare și medicamente pentru diabet. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest supliment.
 • Persoanele însărcinate și care alăptează nu ar trebui să ia cartilaj de rechin.
 • Cartilajul de rechin ar putea crește nivelul de calciu (hipercalcemie). Persoanele care au deja un nivel ridicat de calciu ar trebui să evite utilizarea cartilajului de rechin.
 • Cartilajul de rechin ar putea face sistemul imunitar mai activ. Acest lucru ar putea duce la creșterea simptomelor bolilor autoimune (scleroza multiplă (SM), lupusul (lupus eritematos sistemic, LES), artrita reumatoidă (RA) sau alte afecțiuni). Cel mai bine este să evitați să luați cartilaj de rechin dacă aveți o afecțiune autoimună.
 • Când se administrează pe cale orală: cartilajul de rechin este posibil sigur atunci când este utilizat timp de până la 40 de luni. Poate provoca un gust prost în gură, greață, vărsături, tulburări de stomac și constipație.
 • Când se aplică pe piele: cartilajul de rechin este posibil sigur atunci când este utilizat timp de până la 8 săptămâni.

Interacțiune moderată

Fiți atenți cu această combinație!

Medicamentele care scad sistemul imunitar (imunosupresive) interacționează cu CARTILAJUL DE RECHIN.

Cartilajul de rechin poate crește activitatea sistemului imunitar. Unele medicamente, cum ar fi cele utilizate după un transplant, scad activitatea sistemului imunitar. Luarea cartilajului de rechin împreună cu aceste medicamente ar putea reduce efectele acestor medicamente.

Dozare

În prezent, nu există o doză alimentară recomandată pentru cartilajul de rechin. Rețineți că produsele naturale nu sunt întotdeauna sigure și dozele pot fi importante. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile relevante de pe etichetele produselor și consultați medicul înainte de a le utiliza.

Cartilajul de rechin vine sub formă de capsule orale și sub formă de pulbere. Este important să cumpărați un produs de de înaltă calitate.

Îți recomandăm:

Cartimar Plus – Cartilaj de Rechin + Vitamina C + Vitamina B6 pentru Articulații, Tendoane, Ligamente – 100% Natural

CARTIMAR PLUS din gama MARNYS® este un Supliment Complex de Calitate Premium. Conține Cartilaj de Rechin, fiind îmbogățit cu Vitaminele C și B6. Prin activititatea sa puternică Anti-Inflamatoare, Protejează Articulațiile, Tendoanele și Ligamentele, prevenind degradarea acestora.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Citește și: „Discopatia Lombara – Simptome, Cauze, Tratament„.