Vitamina D3 pentru copii – Doza recomandată

Vitamina D se găsește în alimente precum peștele gras, ouăle, laptele fortificat și sucul de portocale. Cea mai mare parte a vitaminei D pe care o primesc oamenii este produsă în piele după expunerea la soare. 

Din cauza preocupărilor legate de cancerul de piele, este posibil ca copilul dumneavoastră să nu petreacă prea mult timp la soare. În cazul în care dieta sa nu îi oferă niveluri adecvate de vitamina D, un supliment de vitamina D3 pentru copii poate ajuta la creșterea nivelului său. Înainte de a oferi copilului dumneavoastră orice supliment sau vitamină, discutați cu un medic pediatru pentru sfaturi.

vitamina d lichida

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Vitamina D doza zilnică recomandată pentru copii

Doza necesară de vitamina D ca supliment variază în funcție de vârstă. Societatea Americană de Endocrinologie recomandă copiilor urmatoarea doză zilnică de vitamina D, exprimată în unități internaționale:

  • la copiii cu vârsta până la 1 an doza recomandată este de 400 U.I./zi;
  • la copiii cu vârste cuprinse între 1 și 18 ani doza recomandată este de 600 U.I./zi.

Potrivit unor studii, un copil cu vârsta de peste un an nu ar trebui să primească mai mult de 2.000 UI pe zi, iar un copil cu vârsta sub un an nu ar trebui să primească peste 1.000 UI pe zi. Citiți cu atenție eticheta de pe sticla de vitamina D3, deoarece suplimentul conține o anumită concentrație de UI.

Deficitul de vitamina D la copii

În timp ce recomandarea este ca copiii să primească zilnic 400-600 UI de vitamina D, copiii cu deficit de vitamina D pot necesita mult mai multă vitamina D3 pentru a-și crește nivelul. Deoarece copiii cresc rapid, este mult mai probabil să devină deficienți în comparație cu adulții. O strategie bună este prin a le oferi doze mari de vitamina D3, până la 14.000 UI pe săptămână sau 2.000 UI pe zi. Această cantitate poate fi suficientă pentru a crește nivelul seric al unui copil și pentru a elimina o deficiență. Acest lucru trebuie făcut numai sub îngrijirea și supravegherea unui medic.

Care sunt beneficiile vitaminei D pentru copii?

Suplimentarea cu vitamina D poate reduce, de asemenea, șansa ca copilul dumneavoastră să dezvolte cancer sau scleroză multiplă.

Potențiale pericole

Este posibil să faceți supradozaj cu vitamina D3, deoarece este stocată în grăsimea din organism. Unele simptome ale supradozajului includ greață, vărsături, gust metalic în gură, pierderea poftei de mâncare, cefalee și oboseală. Dacă copilul dumneavoastră are boli de rinichi sau niveluri ridicate de calciu în organism, niveluri ridicate de vitamina D3 pot agrava starea. Dacă copilul dumneavoastră urmează orice medicament eliberat fără prescripție consultați medicul sau farmacistul, deoarece vitamina D3 poate interacționa cu anumite medicamente sau aditivi.

Îți recomandăm:

Vitamina D Lichidă (D3 – Colecalciferol) 100% Naturală – 30 ml

Vitamina D Lichidă de la partenerul nostru Grădina Sănătății, cu conținut 100% Natural menține Sănătatea Oaselor, a Dinților, a Mușchilor și Întărește Sistemul Imunitar. 

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.