Surse naturale pentru obținerea acidului hialuronic

Ce este acidul hialuronic?

             Acidul hialuronic este o substanță importantă în viața fiecărei ființe umane, care este responsabilă în special de menținerea tinereții și de menținerea hidratării celulare. Deși organismul nostru poate produce singur acid hialuronic, pe măsură ce îmbătrânim, producția acestuia scade, motiv pentru care mulți oameni folosesc suplimente lichide de acid hialuronic care compensează prezența mai scăzută a acestuia în organism. De asemenea, există și surse naturale pentru obținerea acidului hialuronic, despre care vom discuta în articolul de față.

acid hialuronic pret
Cuprins:

Care sunt rolurile acidului hialurionic în organism?

               Fiind prezent în special în țesuturile conjunctive ca principal responsabil pentru hidratarea celulelor, acidul hialuronic îndeplinește și următoarele roluri:

              – reduce semnificativ ridurile

              – hidratează pielea din interior spre exterior

              – încetinește semnele îmbătrânirii (în special acidul hialuronic lichid)

              – ameliorează durerile articulare

              – previne uzura țesutului

             – este un antioxidant recunoscut și eficient care protejează pielea împotriva radicalilor liberi

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Care sunt nevoile pielii în funcție de vârstă?

                Pielea are nevoi diferite în funcție de vârstă, gene și stil de viață, la acestea adăugându-se și trecerea anilor. De obicei, modificările pielii încep să fie observate de la vârsta de 30 de ani. De la această vârstă pot fi observate primele semne de îmbătrânire a pielii, precum apariția unor linii de expresie și apariția primelor riduri. Pentru a o contracara, este util să apelezi la beneficiile acidului hialuronic, care va ajuta la umplerea ridurilor și la recăpătarea aspectului tineresc.

               De la vârsta de 40 de ani, principala problemă a pielii este lăsarea și pierderea volumului, precum și reducerea conturului feței. După vârsta de 50 de ani, preocuparea se concentrează pe două probleme de bază ale pielii: pierderea elasticității și adâncirea ridurilor. În ambele cazuri, pentru a rezolva problemele care apar după 40 și 50 de ani, este indicată folosirea unei creme de față de zi cu acid hialuronic, care va corecta efectele îmbătrânirii, hidratând pielea și ajutând la umplerea ridurilor. Totodată, înainte de a merge la culcare, este importantă aplicarea unei creme de noapte după tratamentul zilnic de curățare a feței.

Care sunt sursele naturale pentru obținerea acidului hialuronic?

  • Tuberculii bogați în amidon: legumele precum cartofii albi și cartofii dulci, morcovii sau sfecla conțin multe vitamine și minerale (potasiu, fibre, vitaminele B6, A și C), fiind astfel o sursă importantă de acid hialuronic pentru organism.
  • Legume cu frunze verzi: varza și spanacul sunt două exemple foarte bune de alimente care ajută la producerea acidului hialuronic, care sunt, de asemenea, bogate în magneziu. Ele stimulează producția de colagen, care este și un pilon complementar al acidului hialuronic, formând împreună rețeta perfectă pentru o piele tânără și hidratată.
  • Strugurii: coaja strugurilor este o sursă excelentă de acid hialuronic, așa că este foarte important ca aceștia să fie consumați împreună cu coajă.
  • Alimente care conțin soia: alimentele care conțin soia sunt o sursă perfectă de acid hialuronic, fiind foarte recomandate în alimentație. În plus, vei câștiga mult în ceea ce privește proteinele dacă alegi să incluzi mai multă soia în dieta ta.
  • Peștele este, de asemenea, un aliment excelent pentru a stimula producția de acid hialuronic. Uleiurile obținute din pește sunt sănătoase, potrivite pentru hidratarea pielii și sunt perfecte pentru reducerea efectelor îmbătrânirii celulare. Printre peștii cei mai bogați în acest acid se numără: tonul, macroul, somonul, sardinele și anșoa.

Este suficient pentru organism acidul hialuronic obținut din surse naturale?

            Deși acidul hialuronic natural este foarte important, nu este întotdeauna suficient. Prin urmare, utilizarea suplimentelor este necesară mai ales după vârsta de 30 de ani, pentru a menține ligamentele și articulațiile sănătoase, dar și pentru îmbunătățirea luminozității și fineței pielii.

            Suplimentele lichide de acid hialuronic sunt un aliat perfect, de la o vârstă fragedă, pentru a obține trei efecte principale: efect anti-îmbătrânire (reduce semnele vizibile ale ridurilor și menține pielea netedă și luminoasă), efect medical (lubrifiază articulațiile și cartilajele) și un efect cosmetic  (hidratează pielea și crește producția de colagen). Multivitaminele lichide și suplimentele lichide sunt, de asemenea, grozave pentru creșterea producției de acid hialuronic de către organism, pe lângă toate celelalte beneficii pe care le oferă.

Supliment cu acid hialuronic

Îți recomandăm:

Acid Hialuronic Lichid 100Mg Super Concentrat (Piele, Riduri, Articulatii)

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.