Suplimente pentru un par sanatos
In timp ce genetica joaca un rol important in aspectul fizic al parului, sunt cativa factori cheie care contribuie la sanatatea parului, cum ar fi:
  • Dieta;
  • Poluarea;
  • Abordarea generala asupra ingrijirii parului.
Afla cum o dieta sanatoasa ne poate mentine sanatatea si stralucirea parului
5/5
5/5
5/5

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

1. O dieta bogata in proteine

O dieta bogata in proteine este un factor important in sanatatea parului si a scalpului. Parul este alcatuit in principal din proteine, asigurati-va ca mancati cel putin 45 de grame de proteine zilnic.

Surse importante de proteine: carne slaba (pasari de curte), peste, fasole, produse lactate cu continut scazut de grasimi, oua.

O dieta cu proteine inadecvate poate avea ca rezultat parul slab, fragil si pierderea culorii parului, precum si pierderea parului in sine.

cum scap de caderea parului

2. Zincul

Deficitul de zinc poate provoca slabirea parului, chiar caderea acestuia. Un supliment cu multivitamine ne poate imbunatati dieta atunci cand este necesar.

Pentru necesarul zilnic de zinc si vitamine este recomandat cosumul legumelor, salatelor verzi si a fructelor.

3. Omega 3

Cresterea aportului de acizi grasi omega 3 va poate stimula foliculii de par si glandele sebacee. Desii acest lucru nu determina cresterea parului, acestia pot imbunatatii sanatatea scalpului.

Un alt factor important in sanatatea parului il reprezinta abordarea generala a ingrijirii parului. Pentru a te asigura ca abordarea este una benefica pentru parul tau trebuie sa ti cont de unele aspecte. Este foarte important sa-ti „cunosti parul”.Exista opinii contradictorii despre cat de des trebuie spalat parul. Totul se reduce la preferintele personale si nevoile individuale care depind de:
  • Tipul si textura parului – o persoana cu un par gras ar putea spala parul in fiecare zi, in timp ce persoanele cu par uscat pot sa reduca spalarea acestuia.
  • Utilizarea unui sampon sau a unui agent de coafare gresit poate provoca leziuni semnificative a parului.
5/5
5/5
5/5