Suplimente cu Acid Hialuronic și Beneficiile Acestora

Acidul hialuronic, cunoscut și sub numele de hialuronan, este o substanță limpede, lipicioasă, care este produsă în mod natural de corpul dumneavoastră. Cele mai mari cantități din acesta se găsesc în piele, țesut conjunctiv și ochi.

Funcția sa principală este de a reține apa pentru a vă menține țesuturile bine lubrifiate și umede. Acidul hialuronic are o varietate de utilizări. Mulți oameni îl iau ca supliment, dar este utilizat și în seruri topice, picături oftalmice și injecții.

acid hialuronic pret

7 Beneficii ale suplimentelor cu acid hialuronic

  1. Promovează o piele mai sănătoasă și mai suplă

Suplimentele de acid hialuronic vă pot ajuta pielea să arate și să se simtă mai suplă.

Aproximativ jumătate din acidul hialuronic din corpul dvs. este prezent în piele, unde se leagă de apă pentru a ajuta la păstrarea umezelii.

Cu toate acestea, procesul natural de îmbătrânire și expunerea la lucruri precum radiațiile ultraviolete de la soare, fumul de tutun și poluarea pot scădea cantitățile sale în piele.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

A lua suplimente cu acid hialuronic poate preveni acest declin, oferindu-i corpului cantități suplimentare de încorporat în piele.

S-a demonstrat că dozele de 120-240 mg pe zi timp de cel puțin o lună cresc semnificativ umiditatea pielii și reduc pielea uscată la adulți.

Pielea hidratată reduce, de asemenea, aspectul ridurilor, ceea ce poate explica de ce mai multe studii arată că suplimentarea cu aceasta poate face ca pielea să pară mai netedă.

Atunci când sunt aplicate pe suprafața pielii, serurile de acid hialuronic pot reduce ridurile, roșeața și dermatita.

Unii dermatologi chiar injectează substanțe de umplutură cu acid hialuronic pentru a menține pielea fermă și tânără.

  1. Poate accelera vindecarea rănilor

Acidul hialuronic joacă, de asemenea, un rol cheie în vindecarea rănilor.

Este prezent în mod natural în piele, dar concentrațiile sale cresc atunci când există daune care trebuie reparate.

Acidul hialuronic ajută rănile să se vindece mai repede prin reglarea nivelului de inflamație și semnalizarea organismului pentru a construi mai multe vase de sânge în zona deteriorată.

S-a demonstrat că aplicarea acestuia la rănile cutanate reduce dimensiunea rănilor și scade durerea mai repede decât un placebo.

Acidul hialuronic are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, deci poate ajuta la reducerea riscului de infecție atunci când este aplicat direct pe răni deschise.

Mai mult, este eficient în combaterea bolilor gingivale, accelerarea vindecării după intervenția chirurgicală a dinților și eliminarea ulcerelor atunci când este utilizat local în gură.

În timp ce cercetările privind serurile și gelurile de acid hialuronic sunt promițătoare, nu au existat cercetări care să stabilească dacă suplimentele de acid hialuronic pot oferi aceleași beneficii.

Îți recomandăm:

Acid Hialuronic Lichid 100Mg Super Concentrat pentru Piele, Riduri, Articulații.

Acid Hialuronic Lichid de la partenerul nostru Grădina Sănătății din Ingrediente de Cea Mai Buna Calitate.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

  1. Eliberează durerile articulare menținând oasele bine lubrifiate

Acidul hialuronic se găsește și în articulații, unde păstrează spațiul dintre oase bine lubrifiat.

Când articulațiile sunt lubrifiate, oasele sunt mai puțin susceptibile de a măcina unul împotriva celuilalt și de a provoca dureri incomode.

Aceste suplimente cu acid hialuronic sunt foarte utile pentru persoanele care suferă de osteoartrita, un tip de boală degenerativă a articulațiilor cauzată de uzura articulațiilor în timp.

Administrarea a 80-200 mg zilnic timp de cel puțin două luni s-a dovedit că reduce semnificativ durerile de genunchi la persoanele cu osteoartrita, în special la cei cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani.

Acidul hialuronic poate fi, de asemenea, injectat direct în articulații pentru ameliorarea durerii. Cu toate acestea, o analiză a peste 12.000 de adulți a constatat doar o reducere modestă a durerii și un risc mai mare de efecte adverse.

  1. Calmează simptomele refluxului acid

Noi cercetări arată că aceste suplimente cu acid hialuronic pot ajuta la reducerea simptomelor de reflux acid.

Când apare refluxul acid, conținutul stomacului este regurgitat în gât, provocând durere și deteriorarea mucoasei esofagului.

Acidul hialuronic poate ajuta la calmarea mucoasei deteriorate a esofagului și la accelerarea procesului de recuperare.

Un studiu cu eprubete a constatat că aplicarea unui amestec de acid hialuronic și sulfat de condroitină pe țesutul gâtului deteriorat de acid l-a ajutat să se vindece mult mai repede decât atunci când nu a fost utilizat niciun tratament.

Studiile la om au arătat de asemenea beneficii.

Un studiu a constatat că administrarea unui supliment de acid hialuronic și sulfat de condroitină, împreună cu un medicament care reduce acidul, au scăzut simptomele de reflux cu 60% mai mult decât administrarea de medicamente care reduc acidul în monoterapie.

  1. Ajută la reducerea disconfortul ochilor uscați

Aproximativ 1 din 7 adulți în vârstă suferă de simptome de uscăciune a ochiului din cauza producției reduse de lacrimi sau a lacrimilor care se evaporă prea repede.

Deoarece acidul hialuronic este excelent pentru păstrarea umezelii, este adesea folosit pentru a trata uscăciunea ochilor.

S-a demonstrat că picăturile de ochi care conțin 0,2–0,4% acid hialuronic reduc simptomele de uscăciune ale ochilor și îmbunătățesc sănătatea ochilor.

Lentilele de contact care conțin acid hialuronic cu eliberare lentă sunt, de asemenea, dezvoltate ca un posibil tratament pentru ochiul uscat.

În plus, picăturile de acid hialuronic sunt frecvent utilizate în timpul intervențiilor chirurgicale pentru ochi pentru a reduce inflamația și a accelera vindecarea rănilor.

În timp ce aplicarea lor direct pe ochi s-a demonstrat că reduce simptomele uscate ale ochilor și îmbunătățește sănătatea generală a ochilor, nu este clar dacă suplimentele orale au aceleași efecte.

Până în prezent, niciun studiu nu a examinat efectele suplimentelor de acid hialuronic asupra uscăciunii ochiului, dar poate fi o zonă viitoare de cercetare.

  1. Păstrează rezistența oaselor

Noi cercetări pe animale au început să investigheze efectele suplimentelor de acid hialuronic asupra sănătății oaselor.

Două studii au constatat că aceste suplimente cu acid hialuronic pot ajuta la încetinirea ratei pierderii osoase la șobolani cu osteopenie, etapa inițială a pierderii osoase care precede osteoporoza.

Studiile cu eprubete au arătat, de asemenea, că dozele mari de acid hialuronic pot crește activitatea osteoblastelor, celulele responsabile de construirea de țesut osos nou.

Deși efectele sale asupra sănătății oaselor umane nu au fost încă studiate, studiile timpurii pe animale și eprubete sunt promițătoare.

  1. Poate preveni durerea vezicii urinare

Aproximativ 3–6% dintre femei suferă de o afecțiune numită cistită interstițială sau sindrom dureros al vezicii urinare.

Această tulburare provoacă durere și sensibilitate abdominală, împreună cu un impuls puternic și frecvent de a urina.

În timp ce cauzele cistitei interstițiale sunt necunoscute, s-a constatat că acidul hialuronic ajută la ameliorarea durerii și a frecvenței urinare asociate cu această afecțiune atunci când este introdus direct în vezică printr-un cateter.

Nu este clar de ce acidul hialuronic ajută la ameliorarea acestor simptome, dar cercetătorii presupun că ajută la repararea deteriorării țesutului vezicii urinare, făcându-l mai puțin sensibil la durere.

Studiile nu au stabilit încă dacă suplimentele de acid hialuronic pe cale orală pot crește cantitățile din acesta în vezică suficient pentru a avea aceleași efecte.