Simptomele Hipertensiunii Arteriale

Hipertensiunea Arteriala

Cunoscut ca ucigasul tacut, hipertensiunea arteriala sau hipertensiunea are, in general, putine simptome vizibile. Potrivit Clinicii Mayo, tensiunea arteriala crescuta in stadiu incipient prezinta putine simptome. 

Pe masura ce hipertensiunea arteriala creste in timp si atinge stadii avansate sau care pun viata in pericol, unul dintre semnele tensiunii arteriale crescute cronice sunt durerile de cap si problemele conexe. 

5/5
5/5
5/5

Manualul Merck raporteaza ca in timp tensiunea arteriala crescuta poate contribui la cresterea inimii si la compromiterea sistemului vascular. Daca suferiti de dureri de cap cronice sau aparitia brusca a durerilor de cap, solicitati asistenta medicala. Durerile de cap pot fi un semn de hipertensiune si alte boli.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Durerea de Cap

Durerile de cap sunt resimtite ca durere si presiune in tot capul. Fata si gatul pot fi experimentate ca senzatii de presare exterioara sau interioara. Sentimentele de caldura in cap si uneori bufeuri in corp pot fi resimtite in timpul acestor dureri de cap, precum si a presiunii in regiunile sinusale ale fetei. Unii oameni descriu simt acest simptom ca si cum capul lor va exploda.

Durerile de cap cu tensiune arteriala ridicata pot include simptome vizuale, inclusiv vizualizarea aurelor si a altor imagini „plutitoare”, datorita formarii presiunii in ochi, precum si a durerii in spatele globilor oculari. Umflarea retinei poate fi experimentata cu o vedere neclara rezultata si sensibilitate la lumina.

Ameteli

Simptomele de ameteala si dezorientare pot fi experimentate impreuna cu durerile de cap datorita hipertensiuni. Persoanele care sufera de aceste simptome trebuie sa fie atenti sa nu cada din picioare atunci cand se ridica brusc deoarece pot sa resimta un dezechilibru datorat acestor simptome.

Senzatii Auditive

Durerile de cap maligne ale hipertensiunii arteriale pot fi insotite de sunetul pulsului care bate in urechi, sunete puternice sau zumzete auzite in urechi si resimtite in cap si in tot corpul.

Simptome Concomitente

Durerile de cap pot avea simptome concomitente, care sunt cele care apar in acelasi timp si sunt legate de afectiune. Durerile de cap pot fi insotite de sangerari nazale, inrosirea fetei, batai neregulate ale inimii resimtite in piept si in punctele de puls. Greata si varsaturile pot insoti durerile de cap, alaturi de neliniste, dificultati de respiratie si oboseala.

Pe baza constatarilor raportate in Manualul Merck, „Ocazional, hipertensiunea arteriala severa determina umflarea creierului, rezultand greata, varsaturi, dureri de cap agravate, somnolenta, confuzie, convulsii si chiar coma. Aceasta afectiune se numeste encefalopatie hipertensiva.

5/5
5/5
5/5