Remedii naturiste pentru acnee și vergeturi

Ce cauzează vergeturile?

Vergeturile nu sunt cauzate doar de întinderea pielii, acestea sunt declanșate de schimbările hormonale din organism, conform site-ului web The Patient’s Guide. Adesea, vergeturile devin inflamate, făcându-le coapte pentru izbucnirea acneei. Prevenirea vergeturilor nu este întotdeauna ușoară, mai ales în perioadele de flux hormonal, cum ar fi sarcina sau pubertatea. Cu toate acestea, acneea și vergeturile pot fi tratate cu remedii naturale și medicale.

remediu anti acnee
Cuprins:

Dietă pentru piele

Dietele bogate în antioxidanți și minerale, precum și în acizi grași omega-3 sunt benefice pentru sănătatea generală a pielii, potrivit Foodscout. Zincul mineral este deosebit de util atât pentru acnee, cât și pentru vergeturi. Zincul „previne și tratează acneea, negii, ridurile, vergeturile și îmbătrânirea”. Vitaminele A, anumite B, C și E protejează și ajută la vindecarea pielii.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Producția de colagen și elastină este esențială pentru prevenirea vergeturilor, conform Ghidului pacientului, iar vitamina C ajută în special la curățarea porilor pielii, precum și la producerea de colagen și elastină. Sulful ajută la vindecarea cicatricilor și rănilor și ajută la vindecarea acneei. Se găsește adesea în cremele topice, dar poate fi și ingerat, spune Foodscout. Având în vedere că vergeturile sunt cicatrici, conform unui articol al lui Xylene Belita, iar coșurile sunt rezultatul erupției, se recomandă să consumați alimente cu aceste vitamine și minerale importante.

Remedii naturale

Foodscout recomandă să nu puneți niciodată pe piele „ce nu ați mânca”. Aloe vera este un remediu topic natural de vindecare și antiinflamator care poate ajuta atât la acnee, cât și la vergeturi, potrivit Belita și site-ul Foodscout. De asemenea, puteți găsi Aloe vera sub formă de suc. Uleiul de măsline este un alt remediu natural atât pentru vergeturi, cât și pentru acnee, sugerează site-urile web News Treatment News și How to Get A Get Vergetures. Chiar dacă ar putea părea că uleiul de măsline este ultimul lucru de care are nevoie o față grasă, de fapt ajută la îndepărtarea punctelor negre și aduce beneficii pielii în alte moduri.

Uleiul de măsline este, de asemenea, benefic în dietele pentru piele datorită proprietăților sale de acizi grași omega-3. Belita sugerează folosirea extractului de semințe de grapefruit pentru a scăpa de vergeturi, iar Foodscout recomandă consumul de grapefruit pentru sănătatea generală a pielii, iar coaja este benefică ca frecare locală. În plus, grapefruitul oferă pielii atât vitaminele A cât și C.

Remedii medicale

Potrivit Ghidului pacientului, „retinoizii, steroizii topici și acizii alfa hidroxi ajută” vergeturile și pot ajuta și la acnee, conform site-ului de tratare a acneei. Dacă găsiți că remediile de casă sau naturale nu vă ajută cu coșurile de pe vergeturi, vizitați medicul dumneavoastră sau dermatologul. Asigurați-vă că explicați starea combinată, astfel încât să fiți tratat corespunzător pentru acnee, precum și pentru vergeturi.

Recomandare

Anti Acnee Complex Lichid cu 27 de Ingrediente Active – 500 ml 

Produs în Suedia după o Formulă Unică și conține Colagen Lichid Hidrolizat + 26 Ingrediente Active: Vitamine, Minerale, Aminoacizi și alte Extracte. Atât culoarea cât și aroma de portocală sunt 100% naturale. 

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.