Proteina din Cânepă – Beneficii pentru Sănătate
Proteina din cânepă

Proteina din cânepă provine din planta de canabis și este o sursă excelentă de proteine ​​pe bază de plante. Nu conține THC, compusul psihoactiv găsit în marijuana.

Istoria arată că semințele de cânepă ca sursă de hrană datează de mii de ani. Documentele arată că aceasta a fost o sursă importantă de proteine, fibre și medicamente în Mediterana, Egipt și Maroc în multe secole î.Hr.

Puteți mânca semințe de cânepă în două moduri: cu cojile îndepărtate sau sub formă de pulbere din semințe solate.

Ambele moduri oferă o sursă excelentă de nutriție și multe beneficii pentru sănătate. Indiferent dacă mâncați deja o dietă pe bază de plante sau nu, proteina din cânepă poate deveni un element esențial în dieta dumneavoastră.

Beneficii pentru sănătate

Există mai multe beneficii pentru sănătate ale proteinelor din cânepă, motiv pentru care oamenii o consumă de mii de ani. Iată câteva dintre principalele beneficii ale semințelor de cânepă și ale prafului de proteine ​​din cânepă:

  1. Sursă slabă de proteine

Semințele și pulberea de cânepă sunt surse slabe de proteine ​​pe bază de plante, făcându-le un supliment excelent la o dietă pe bază de plante. Dacă încercați să reduceți aportul de carne, puteți încerca să încorporați produse de cânepă în dieta dumneavoastră. Aproximativ 25% din fiecare semință de cânepă este proteică, iar semințele sunt destul de sărace în grăsimi.

Consumul de proteine ​​slabe stimulează metabolismul, favorizează digestia și masa corporală slabă. Proteina din cânepă nu conține colesterol sau grăsimi saturate, spre deosebire de multe surse de proteine ​​animale.

Trei linguri de pulbere de proteine ​​de cânepă conțin în jur de 90 de calorii și 3 grame de grăsime în timp ce ambalează în 15 grame de proteine.

  1. Bogată în aminoacizi

Corpul uman are nevoie de 22 de aminoacizi pentru a funcționa corect. Aminoacizii sunt folosiți de creier pentru a construi proteine. Corpul obține aminoacizi din alimente, de obicei din produse de origine animală, cum ar fi carnea, laptele și ouăle.

Cu toate acestea, produsele din cânepă conțin toți aminoacizii necesari pentru a ajuta la repararea celulelor musculare, reglarea sistemului nervos și reglarea funcției creierului.

Acest lucru le face un substitut excelent pentru produsele de origine animală, mai ales că organismul dvs. nu poate produce mulți dintre acești acizi de la sine.

  1. Poate preveni bolile cardiovasculare și cancerul

Atât pulberea de proteine ​​de cânepă, cât și semințele de cânepă sunt bogate în acizi grași omega-3 și omega-6. Acești acizi grași esențiali ajută la menținerea unei sănătăți cardiovasculare bune. Acestea protejează inima, ajută la menținerea masei corporale slabe și la menținerea funcției creierului.

Datorită acestor acizi grași esențiali, unul dintre cele mai importante beneficii ale proteinelor din cânepă este că poate ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare, cancer, hipertensiune arterială și colesterol ridicat.

Cânepa conține tocoferoli sau compuși care ajută în mod natural la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Proprietățile naturale ale produselor din cânepă ajută la promovarea activității antioxidante și în organism.

Produsele din cânepă au, de asemenea, un nivel ridicat de grăsimi polinesaturate care susțin sănătatea inimii.

Acestea fac acest lucru prevenind blocarea arterelor și scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale. Grăsimile polinesaturate vă pot ajuta și după un eveniment cardiac, deoarece acestea acționează pentru a proteja inima.

  1. Vitamine si minerale

Un alt beneficiu pentru sănătate al proteinelor din cânepă este că acestea sunt o sursă naturală de multe vitamine și minerale importante de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos.

În special, produsele din cânepă sunt surse bune de fier, magneziu și mangan. Aceste minerale ajută la menținerea funcționării corespunzătoare a mai multor părți ale corpului, pe lângă prevenirea bolilor.

Semințele de cânepă și pulberea de proteine ​​de cânepă conțin, de asemenea, o doză sănătoasă de potasiu, care ajută la echilibrarea apei și electroliților corpului.

Trei linguri de semințe de cânepă conțin aproximativ 370 miligrame de potasiu, ceea ce este de două ori mai mare decât cel din alte surse, cum ar fi spanacul și portocalele.