Păr Gras – Ce Înseamnă Părul Gras si Cauzele acestuia

Părul sănătos produce o anumită cantitate de sebum sau ulei, ca o modalitate de a vă hidrata scalpul și de a vă proteja părul. Cantitatea de ulei pe care o produce variază în funcție de tipul dvs. de păr, de obiceiurile dvs. de igienă și de alți factori de stil de viață care duc la un păr gras.

Uneori, acest ulei natural se poate aduna pe părul tău, în special la rădăcină. Acest lucru conferă părului un aspect strălucitor, pe care unii oameni îl simt murdar.

Dacă simțiți că părul dvs. este mai gras decât ar trebui, continuați să citiți. Acest articol va acoperi cauzele părului gras.

Cauze

Uleiul din păr face parte din sistemul de apărare al corpului pentru părul sensibil al scalpului.

Acest ulei se amestecă cu transpirație și murdărie, acoperindu-ți scalpul și uneori vârful capului. Acest lucru este normal și, în cea mai mare parte, inevitabil, ducând la un păr gras.

Practicarea unei igiene bune a părului, spălându-vă des și bine pielea capului cu un șampon, curăță uleiul și oferă părului un nou început.

Dar unele tipuri de păr sunt predispuse la acumularea de ulei. Uleiul se poate acumula la un nivel vizibil în mai puțin de 24 de ore. Uneori, exercițiile fizice intense, utilizarea excesivă a produselor pentru păr sau chiar ieșirea la exterior cu umiditate sau căldură excesivă pot declanșa un păr gras.

Spălare excesivă

O cauză oarecum neașteptată care duce la un păr gras este spălarea excesivă. Așa este, este posibil să vă spălați prea des părul.

De fiecare dată când vă spălați părul cu șampon, acesta transmite scalpului semnalul pentru a produce mai mult sebum. Dacă vă spălați prea des părul, scalpul dvs. primește mesajul că trebuie să producă ulei.

Acest lucru poate duce la acumularea de ulei pe scalp.

Îți recomandăm:

Biotină Lichidă 10.000 mcg pentru Frumusețe și Energie – 500ml

Biotină Lichidă de la partenerul nostru Grădina Sănătății este un Supliment de Calitate Premium Special Creat pentru Îngrijirea Părului, Pielii și a Unghiilor.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Tipul de păr

Părul drept este predispus în special la colectarea uleiului.

Acest lucru se datorează faptului că firul de păr nu are nicio textură sau undă, așa că uleiul alunecă direct pe firul de păr și se adună peste tot în cap. De asemenea, face uleiul din păr mai vizibil atunci când părul atârnă drept în jos.

Produse

O altă cauză care duce la un păr gras o constituie tipul de produse pe care le folosești.

Sebumul este un tip de ulei, ceea ce înseamnă că simpla spălare cu apă nu este eficientă. Clătirea părului doar cu apă sau sărirea pasului șamponului și utilizarea numai a balsamului pot permite acumularea de ulei.

Deși s-ar putea să nu fie ușor să observi uleiul când părul tău se usucă, acesta apare rapid din nou uleios doar câteva ore mai târziu.

Asta pentru că doar anumite ingrediente, găsite în majoritatea șampoanelor, pot descompune uleiul care se acumulează pe părul tău.

Dermatita seboreica

Dermatita seboreică este o afecțiune care vă irită și vă inflamează pielea. Zonele roz, solzoase ale pielii se dezvoltă în zone cu o mulțime de glande uleioase, inclusiv cu pielea capului. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de mătreață.

Poate rezulta dintr-o reacție alergică sau poate fi un simptom al unei afecțiuni autoimune. Nu este o afecțiune gravă.

Afecțiuni ale pielii

Afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme și psoriazis, pot provoca pete roșii, solzoase, pe scalp.

Ambele afecțiuni sunt tulburări legate de disfuncții imune.

Acnee la frunte

Acneea la frunte se dezvoltă atunci când substanțele celulare ale uleiului și ale pielii sunt prinse în interiorul porilor. De asemenea, poate duce la formarea unor bacterii acneice specifice și la formarea de umflături acneice.

Producția excesivă de ulei este adesea cauza acneei.

Genetica

Genele tale pot contribui la cantitatea de ulei pe care o produc glandele tale și cât de gros este părul tău.

Îți recomandăm:

Biotină Lichidă 10.000 mcg pentru Frumusețe și Energie – 500ml

Biotină Lichidă de la partenerul nostru Grădina Sănătății este un Supliment de Calitate Premium Special Creat pentru Îngrijirea Părului, Pielii și a Unghiilor.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Citește și: „Pielea Grasă – Remedii și Tratamente Pentru Aceasta„.