O Dietă Sănătoasă ne Menține Părul Sănătos

În timp ce genetica joaca un rol important în aspectul fizic al părului, sunt câțiva factori cheie care contribuie la sănătatea părului, cum ar fi:

– Dieta

– Poluarea

– Abordarea generală asupra îngrijirii părului

Află cum o dietă sănătoasă ne poate menține sănătatea și strălucirea părului

1. O dietă bogată în proteine

O dietă bogată în proteine este un factor important în sănătatea părului și a scalpului. Părul este alcătuit în principal din proteine, asigurați-vă că mâncați cel puțin 45 de grame de proteine zilnic.

Surse importante de proteine: carne slabă (păsări de curte), pește, fasole, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, ouă.

O Dietă cu proteine inadecvate poate avea ca rezultat părul slab, fragil și pierderea culorii parului, precum și pierderea părului în sine.

cum scap de caderea parului
2. Zincul

Deficitul de zinc poate provoca slăbirea părului, chiar căderea acestuia. Un supliment cu multivitamine ne poate îmbunătăți dieta atunci când este necesar.

Pentru necesarul zilnic de zinc și vitamine este recomandat cosumul legumelor, salatelor verzi și a fructelor.

3. Omega 3

Creșterea aportului de acizi grași omega 3 vă poate stimula foliculii de păr și glandele sebacee. Deșii acest lucru nu determină creșterea părului, aceștia pot îmbunătății sănătatea scalpului.

Un alt factor important în sănătatea parului îl reprezintă abordarea generală a îngrijirii părului. Pentru a te asigura că abordarea este una benefică pentru părul tău trebuie să ți cont de unele aspecte. Este foarte important să-ți „cunoști parul”. 

Există opinii contradictorii despre cât de des trebuie spălat părul. Totul se reduce la preferințele personale și nevoile individuale care depind de: 

  • Tipul și textura părului – o persoană cu un păr gras ar putea spală parul în fiecare zi, în timp ce persoanele cu par uscat pot să reducă spălarea acestuia.
  • Utilizarea unui șampon sau a unui agent de coafare greșit poate provoca leziuni semnificative a părului.
Îți recomandăm:

Șampon Alpharegul Împotriva Căderii Părului – 200 ml

Șamponul Alpharegul – Un Tratament Natural și Eficient împotriva Căderii Părului la Bărbați și Femei de la partenerul nostru Grădina Sănătății.

Șamponul Alpharegul conține doar plante (Săpunăriță, Sapindus, Aloe arborescens, Ulei de măsline, Mentă, Tei), contribuie la stoparea factorilor declanșatori și agravanți ai căderii părului.

Formulă patentată de Laboratoarele de Științe Naturale ARLOR. Produs în Franța. Recomandat de specialiștii Institutului Norgil din Lille.

Câteva beneficii ale produsului:

  • Formula brevetată cu eficiență dovedită.
  • Acționează asupra cauzelor și efectelor căderii părului.
  • Reduce semnificativ căderea părului încă de la primele utilizări.
  • Contribuie la regenerarea foliculilor.
  • Previne deteriorarea și despicarea firelor de păr.
  • Ajută la îndesirea părului.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Citește și „Principalele Cauze Ale Căderii Părului”.