Infecții Urinare: Cauze, Prevenție și Tratament

Fundația Națională pentru Rinichi estimează că 10 milioane de persoane vizitează medicul în fiecare an pentru infecții ale vezicii urinare. Din fericire, majoritatea infecțiilor pot fi tratate la timp și nu provoacă probleme grave. Dar din păcate pentru unii, infecțiile vezicii urinare revin frecvent, provocând iritații persistente. Când apar simptome ale unei infecții a vezicii urinare, trebuie să începeți să beți multă apă și să urmăriți tipurile de alimente pe care le consumați.

infectie urinara tratament
Cuprins:

Alcoolul, cofeina, zahărul, citricele, alimentele grase și picante ar trebui evitate, deoarece acestea afectează imunitatea și pot irita vezica urinară. Discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentul infecțiilor vezicii urinare și consultați un dietetician certificat pentru sfaturi cu privire la alegerile alimentare.

Bazele infecției urinare

Infecțiile vezicii urinare – mai larg denumite infecții ale tractului urinar, apar atunci când bacteriile intră în tractul urinar, provocând inflamații în vezică și uretră. Acest lucru are ca rezultat inflamarea, durerea și dificultatea de a urina. Dacă nu este tratată, afecțiunea poate duce la infecții ale rinichilor. Infecțiile tractului urinar sunt cele mai frecvente la femei, posibil datorită lungimii reduse a uretrei în anatomia feminină. Fundația Națională pentru Rinichi estimează că una din cinci femei va experimenta o infecție urinară în viața ei.

Alimente și băuturi care inhibă imunitatea

S-a demonstrat că anumite alimente și băuturi îngreunează funcționarea normală a sistemul imunitar. Alcoolul, alimentele grase, zahărul, pâinile rafinate și pastele reduc capacitatea organismului de a se apăra. Zahărul consumat în cantități mari scade funcția celulelor albe din sânge până la cinci ore după consum. Dacă aveți simptome de infecții urinare, reducerea consumului acestor alimente poate ajuta la îmbunătățirea apărării naturale a corpului.

Alimente și băuturi iritante

Unele alimente și băuturi irită vezica și trebuiesc evitate în timpul unei infecții urinare. Alimentele și băuturile cofeinizate – cum ar fi cafeaua, cola, ceaiul și ciocolata – acționează ca diuretice, care promovează deshidratarea și pot provoca iritații. Încercați să reduceți sau să eliminați aceste alimente atunci când apar simptome.

Alimente care vă pot ajuta

Menținerea unei diete sănătoase poate ajuta la reducerea simptomelor. Încercați să mâncați multe fructe și legume, deoarece acestea sunt bogate în antioxidanți, care ajută la îmbunătățirea imunității. Alimentele bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fasolea și leguminoasele, pot, de asemenea, ajuta la ameliorarea simptomelor.

Remediu naturist pentru infecții urinare

Îți recomandăm:

Cistomar pentru Infecții Urinare, 100% Natural – 30 Capsule

Cistomar de la partenerul nostru Grădina Sănătății Înlătură Efectele și Previne Reapariția Infecțiilor de Tract Urinar.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Citește și: „Siliciu Lichid: Multiple Beneficii pentru Organism”.