Depresia, Supranumita si Boala Secolului 21

Multe studii au prezentat legatura dintre esecurile din viata si afectiunile comune de probleme mentale, precum depresia si anxietatea. Acestea ca atare apar intr-un fel sau altul in majoritatea vietii fiecarui om, in diferite perioade. Afectiunile cronice precum acestea au o contributie de peste 13% in favoarea afectiunilor de sanatate majore la nivel global si cauzeaza majoritatea cazurile de suicid.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

5/5
5/5
5/5

Ce este depresia?

Depresia este o afectiune mentala serioasa ce majoritatea oamenilor nu o recunosc sau cel putin nu sunt constienti de aceasta, dar implicit le scad calitatea vietii si a celor din jurul lor. Din aceasta cauza apar si majoritatea viciilor in vietile tinerilor din zilele de azi. Netratandu-se la timpul adecvat multi recurg la substante toxice ce inhiba starea de “stres” pe care acestia o simt.

Suntem in cea mai depresiva perioada din istorie, din cauza restrictiilor sociale impuse de virusul Covid-19. In anul 2020 rata depresiei a crescut mai mult decat dupa al doilea razboi mondial.

depresia simptome

Problema majora este faptul ca “stresul” de zi cu zi se diferentieaza enorm fata de depresie. Tipul de stres normal poate fi inlaturat printr-o dieta corespunzatoare, sport in aer liber sau vitamina C. Depresia, fiind o boala cronica, trebuie tratata cu seriozitate de la primele semne. Din punct de vedere social, depresia din comunitatile in care traim este vazuta ca o alegere personala sau impusa de societate.

Oamenii considerand ca aceasta este doar un rezultat al alegerilor pe care le facem in viata sau este efectul rezultatelor nefavorabile in examene, la locul de munca sau a presiunilor scolare din viata tinerilor.

Costurile depresiei sunt prea mari pentru ca aceasta sa fie neglijata. Aceasta este o cauza majora ce ne impiedica sa depasim situatiile obisnuite din viata de zi cu zi.

Sanatatea si calitatea vietii este mai importanta decat parerea sociala. Mersul la psiholog ar trebui sa fie o normalitatea in viata fiecaruia dintre noi, nu o devalorizare a imaginii noastre ca persoane.

5/5
5/5
5/5