Cum să vindeci și să previi mâinile uscate?

A avea mâinile uscate este obișnuit. Deși nu este o condiție periculoasă din punct de vedere tehnic, poate fi una foarte iritantă.

În cele mai multe cazuri, mâinile uscate sunt cauzate de condițiile de mediu. Vremea, de exemplu, poate provoca uscarea mâinilor. Spălarea frecventă a mâinilor, expunerea la substanțe chimice și anumite afecțiuni medicale vă pot usca pielea mâinilor.

crema hidratanta ten gras

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

10 remedii pentru mâinile uscate

Pentru a combate mâinile uscate, încercați următoarele remedii:

  1. Hidratați-vă

Aplicați o cremă sau o loțiune hidratantă de calitate de mai multe ori pe zi. Lotiunile si cremele ajută la refacerea umidității și o etanșează înapoi în piele.

  1. Purtați mănuși

Dacă mâinile sunt scufundate frecvent în apă, cum ar fi în timp ce spălați vase, luați în considerare purtarea unei perechi de mănuși. Mănușile previn ca apa să vă „dezlipească” pielea de uleiurile sale naturale.

  1. Reduce stresul

Poate suna nebunesc, dar poate exista o mică asociere între stres și eczemă. Așadar, dacă observați că mâinile voastre nu sunt plăcute la atingere din cauza pielii uscate cauzate de eczeme, acordați-vă timp pentru îngrijire personală și pentru a reduce stresul.

  1. Medicamente

Dacă aveți eczeme severe, pot fi necesare medicamente pentru a permite pielii dumneavoastră șansa de a se vindeca. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie steroizi pe care îi puteți aplica pe piele sau chiar un antibiotic pe care îl puteți lua pe cale orală.

  1. Terapia cu lumină UV

În unele cazuri de psoriazis sever, terapia cu ultraviolete (UV) poate ajuta pielea să se vindece singură. Cu toate acestea, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca orice fel de terapie UV.

  1. Tratați-le peste noapte

Unul dintre cele mai bune remedii pentru mâinile uscate este să le ungeți noaptea cu loțiune sau cu o cremă hidratantă pe bază de petrol, cum ar fi vaselina.

După aceea, acoperiți-vă mâinile cu o pereche de mănuși sau șosete moi. Prinderea cremei hidratante o va ajuta să se absoarbă mai complet în pielea dvs. și vă veți trezi cu mâinile catifelate.

Îți recomandăm:

Cremă cu Efect de Încălzire pentru hidratarea și tonifierea pielii.

Cremă cu Efect de Încălzire de la partenerul nostru Grădina Sănătății are o textură non-grasă și o absorbție rapidă. Formulă omogenă cu 99% Ingrediente Naturale.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

  1. Loțiune cu acid lactic sau uree

Pentru pielea care este foarte uscată și solzoasă, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o loțiune specială care conține acid lactic sau uree. Aceste ingrediente ajută la eliminarea pielii uscate și solzoase.

  1. Crema cu hidrocortizon

În unele cazuri, pielea uscată se poate agrava într-o afecțiune numită dermatită, unde pielea devine inflamată și roșie. În aceste cazuri, o loțiune care conține hidrocortizon poate fi cea mai utilă.

Hidrocortizonul poate ajuta la calmarea pielii iritate.

  1. Folosiți un pansament umed

Pielea care s-a crăpat din cauza uscăciunii va trebui tratată înainte de a se putea vindeca complet. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda un pansament umed pe măsură ce pielea dumneavoastră se vindecă.

  1. Aplicați o cremă hidratantă puternică

Pentru o hidratare profundă, alegeți o cremă hidratantă care a fost inițial destinată animalelor. Da, într-adevăr!

Produse precum Bag Balm, care a fost conceput pentru a ajuta la vindecarea crăpăturilor dure ale ugerelor unei vaci, pot pătrunde în piele pentru a ajuta cu adevărat să o mențină hidratată.