Cum ne ajută lecitina și în ce alimente o găsim

Ce este Lecitina?

Lecitina este un tip de grăsime cunoscut sub numele de fosfolipid, care este o grăsime care joacă un rol structural și metabolic în organism. Susține producția de substanțe chimice vitale și ajută la mișcarea grăsimilor pentru a susține procesul metabolic.

lecitina din soia prospect

Lecitina este, de asemenea, o sursă de colină, care este un nutrient esențial de care organismul are nevoie pentru a produce neurotransmițătorul acetilcolină. Neurotransmițătorii servesc ca mesageri chimici între neuroni (celule nervoase) de-a lungul corpului, trimițând mesaje de la un neuron la altul.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Alimente Bogate în Lecitină

Având în vedere rolul său vital în sănătatea creierului și a nervilor, în special asocierea sa cu boala Alzheimer, este posibil să căutați cea mai bogată sursă de lecitină pe care să o includeți în dieta dvs. pentru a vă asigura că obțineți doza zilnică de care organismul are nevoie.

Din fericire, lecitina se găsește în multe tipuri de alimente, inclusiv în alimentele de origine animală și vegetală. Printre alimentele cu lecitină se numără:

  • Gălbenușuri de ou
  • Boabe de soia
  • Cereale integrale
  • Lapte
  • Arahide
  • Germene de grâu
  • Organele de la animale, inclusiv creierul, ficatul și rinichii, sunt unele dintre cele mai bogate surse de lecitină.

Îți recomandăm:

Lecitină din Soia 1200Mg + Ulei de Soia pentru Memorie și Sănătate NON-GMO – 60 Gelule

Conține Lecitină din soia nemodificată genetic, substanță esențială pentru Îmbunătățirea Memoriei și a Funcției Cognitive, cu multe alte beneficii pentru Sănătate de la partenerul nostru Grădina Sănătății.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Lecitina este, de asemenea, un emulgator, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a combina două ingrediente care în mod normal nu se amestecă bine, cum ar fi uleiul și apa. Datorită capacităților sale de emulsionare, lecitina este utilizată ca aditiv alimentar în multe alimente diferite, inclusiv sosuri pentru salate, deserturi congelate și produse de patiserie. 

Nu numai că lecitina se găsește în multe alimente obișnuite, dar este disponibilă și ca supliment alimentar. Puteți găsi lecitina într-o varietate de forme, inclusiv granule, capsule și ulei.