De ce este Colagenul Supranumit Secretul Frumuseții?

Colagenul reprezintă 30 – 40% din proteinele corpului uman. Pe măsură ce îmbătrânim, producția naturală de colagen scade, din cauza procesului natural de îmbătrânire, a dietei slabe și a stresului cronic.

Deși nu putem preveni pierderea naturală a colagenului, putem reduce sau elimina cauzele externe ale pierderii de colagen. Pentru a a face asta putem adăuga proteine în dieta zilnica sub formă de supliment. Un supliment de colagen conține beneficii pentru piele, unghii, oase și mușchi.

colagen femei
Cuprins:

Ce este Colagenul?

Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul uman. Se găsește în oase, piele, mușchi, vase de sânge, mucoase intestinale și tendoane. Ne ține literalmente întreg corpul împreună. Fără colagen nu am putea să stăm, să mergem sau să ne mișcăm deloc.

Mai mulți aminoacizi diferiți se reunesc pentru a produce colagen, dar cei care contribuie cu cel mai mare procent sunt: proline, glicină, glutamina, arginină. Vezi Studiul Aici!

Cele mai multe suplimente comerciale de colagen provin din patru surse majore: vaca (bovină), pește (marin), pui și porc. Mai exact, colagenul este fabricat din pieile și țesutul conjunctiv al animalelor. În timpul procesării normale a cărnii, aceste părți sunt pur și simplu aruncate. Dar producătorii de suplimente au intervenit și le-au transformat într-un supliment valoros.

Îți recomandăm:

Colagen Lichid Hidrolizat 10000mg + Acid Hialuronic 50mg + Biotina 5000mcg + Cupru + Siliciu + Vitamina C, B5, B6, B12

Colagenul Lichid de la partenerul nostru Grădina Sănătății Conține și Acid Hialuronic 50mg + Biotina 5000mg + Cupru, Siliciu și Vitamine – Fabricat in Suedia, Original cu Aroma și Culoare 100% Naturală.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Ce afectează Colagenul?

Corpul nostru își produce propriul colagen, dar pe măsură ce îmbătrânim, producția naturală scade încet. Colagenul poate fi, de asemenea, deteriorat în alte moduri, inclusiv: expunerea la razele UV ale soarelui, fumat, un aport ridicat de zahăr, boală autoimună.

Atunci când colagenul scade, elasticitatea și integritatea structurală a pielii se diminuează. Ca urmare, ridurile încep să se formeze. Deoarece colagenul este o componentă atât de mare a cartilajului, scăderea producției poate duce, de asemenea, la articulații slăbite.

Suplimente cu Colagen

Colagenul pe care organismul îl produce în mod natural este clasificat ca fiind colagen endogen, ceea ce înseamnă că provine din interior. Colagenul este, de asemenea, disponibil în suplimente pe care le puteți lua sub formă de pulbere sau pilule. Acest tip de colagen suplimentar este clasificat ca și colagen exogen.

Colagenul exogen apare adesea într-o formă numită peptide de colagen (denumite și colagen hidrolizat). Acestea sunt o formă de colagen care a fost descompusă printr-un proces numit hidrolizare. Hidroliza este un termen elegant care înseamnă „a se despărți prin adăugarea de apă”.

Când colagenul este hidrolizat, acesta se descompune în molecule mai mici, care sunt mai ușor absorbite de corpul nostru. Peptidele de colagen sunt solubile în apă, deci se dizolvă complet atât în lichid cald, cât și în lichid rece și sunt lipsite de gust (cu excepția cazului în care alegeți un soi aromat). Puteți să le amestecați în apă sau să le amestecați în smoothie-urile dvs. proteice fără a afecta gustul sau textura.

colagen articulatii

Beneficiile Colagenului

Beneficiile Colagenului pentru Piele

După vârsta de 20 de ani, pierdem colagen la o rată de aproximativ 1% pe an. În consecință, pielea noastră poate deveni mai uscată și mai puțin elastică, ceea ce duce la riduri și la alte semne de îmbătrânire. Suplimentele de colagen pot combate aceste semne ale îmbătrânirii prin îmbunătățirea elasticității pielii, hidratarea pielii și îmbunătățirea texturii pielii.

Cercetătorii au testat efectele suplimentelor de colagen asupra îmbătrânirii pielii, oferind participanților suplimente orale de colagen timp de opt săptămâni. Rezultatele studiului, care a fost publicat în Journal of Cosmetic Dermatology în 2015, a arătat că suplimentarea cu colagen a îmbunătățit atât densitatea pielii, cât și hidratarea. Mai mult decât atât, rezultatele nu s-au oprit când s-a făcut suplimentarea. Participanții au experimentat efecte pozitive persistente asupra pielii lor timp de 12 săptămâni după oprirea suplimentului de colagen.

Beneficiile Colagenului pentru Păr

Colagenul reprezintă un procent mare dintr-o structură numită matrice extracelulară din foliculii de păr. De aceea, colagenul suplimentar are beneficii pentru păr. În studiile pe animale, lipsa unor cantități adecvate de colagen în matricea extracelulară este asociată cu lipsa creșterii părului și întârzieri în ciclul normal al părului.

Într-un studiu publicat în The Journal of Investigative Dermatology în 2015, cercetătorii au raportat că suplimentarea cu colagen poate ajuta la recreșterea părului și inversarea căderii părului. Vezi Studiul Aici!

Beneficiile Colagenului pentru Unghii

Există numeroase beneficii ale colagenului pentru unghii. Proteina poate ajuta unghiile să fie mai puternice și mai puțin predispuse la rupere și poate chiar să le ajute să crească mai mult și mai repede.

Într-un studiu, publicat în Journal of Cosmetic Dermatology în 2017, participanții au primit un supliment de colagen în fiecare zi timp de 24 de săptămâni. Cercetătorii au raportat că suplimentele de colagen au contribuit la promovarea creșterii unghiilor cu 12% și au scăzut frecvența unghiilor rupte cu 42%.

Chiar și la patru săptămâni după oprirea suplimentelor de colagen, 88% dintre participanți au observat în continuare o îmbunătățire a aspectului și a rezistenței.

Alte beneficii ale colagenului:

Pe lângă faptul că ne ajută părul să crească, ne îmbunătățește textura și aspectul pielii și promovează unghiile sănătoase, există și alte beneficii ale suplimentelor de colagen care se extind dincolo de frumusețe. Colagenul poate să reducă durerile articulare, să îmbunătățească compoziția corpului (reduce grăsimea și crește masa musculară slabă) și să îmbunătățească aspectul celulitei.

Colagen Lichid Hidrolizat

Îți recomandăm:

Colagen Lichid Hidrolizat 10000mg + Acid Hialuronic 50mg + Biotina 5000mcg + Cupru + Siliciu + Vitamina C, B5, B6, B12

Colagenul Lichid de la partenerul nostru Grădina Sănătății Conține și Acid Hialuronic 50mg + Biotina 5000mg + Cupru, Siliciu și Vitamine – Fabricat in Suedia, Original cu Aroma și Culoare 100% Naturală.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.