Coenzima Q10 – Beneficii Pentru Piele

Coenzima Q10 Beneficii pentru Piele

Pe masura ce pielea se maturizeaza, aceasta poate deveni mai subtire si poate incepe sa se lase. In functie de cat timp ati petrecut la soare, se pot forma diverse riduri. Din fericire, o serie de produse de ingrijire a pielii pot inversa unele dintre semnele imbatranirii pielii.
5/5
5/5
5/5

Ubiquinona, denumita si Coenzima Q10, sau pur si simplu Q10, este un nutrient produs natural in organism. Ubiquinona a fost utilizata medicamentos pentru insuficienta cardiaca congestiva, diabetul de tip 2 si boala gingiilor.

Coenzima Q10 vine cu o serie de beneficii pentru piele si poate ajuta la gestionarea productiei de energie in celule venind si cu efecte anti-imbatranire, noteaza Clinica Mayo.

Ajuta la diminuarea ridurilor

Coenzima Q10 poate ajuta la diminuarea ridurilor fine din jurul ochilor, potrivit Clinicii Mayo. Un studiu pe animale publicat in 2005 in revista Biofactors a constatat ca aportul de Q10 imbunatateste stratul epidermic (interior) al pielii, care poate fi un precursor al efectelor sale anti-imbatranire asupra pielii. Studiul, care a implicat soareci fara par, a fost condus de Yutaka Ashida de la Laboratoarele de Cercetare Farmaceutica, Centrul de Cercetare Shiseido, Yokohama, Japonia.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Efecte de intinerire a pielii

Pe masura ce pielea imbatraneste, fibrele care mentin pielea ferma, cunoscute sub numele de colagen si elastina, se deterioreaza treptat.

O scadere treptata a productiei naturale de Q10 care apare odata cu varsta poate, de asemenea, sa slabeasca eficacitatea acestor fibre. Suplimentarea cu coenzima Q10 poate reduce defalcarea colagenului.

Protejeaza pielea impotriva imbatranirii

Efectele antioxidante ale CoQ10 pot, de asemenea, proteja pielea impotriva imbatranirii atat intrinseci cat si extrinseci, noteaza Skin Therapy Letter. Imbatranirea intrinseca se datoreaza geneticii, in timp ce imbatranirea extrinseca este in mare parte rezultatul alegerilor stilului de viata, cum ar fi fumatul si factorii de mediu, cum ar fi expunerea la soare.

Benefica pentru Fotoimbatranire

Aplicarea Coenzimei Q10 inainte de iesirea la soare va poate proteja pielea de daunele provocate de soare. Spre deosebire de cremele de protectie solara, unguentele antioxidante precum Q10 se acumuleaza in piele si pot dura mai mult, noteaza Centrul Medical al Universitatii din Maryland.

Un studiu publicat in 1999 in revista Biofactors indica faptul ca Q10 are capacitatea de a preveni multe dintre efectele daunatoare ale fotoimbatranirii.

Foto-imbatranire este termenul folosit pentru a descrie leziunile pielii cauzate de expunerea excesiva la soare, potrivit Academiei Americane de Dermatologie. Semnele de imbatranire foto pot include rugozitatea pielii, petele si ridurile fine.

5/5
5/5
5/5