Celulita – Ce este Celulita, Cauze și Factori Hormonali

Ce este Celulita?

Celulita este un termen folosit pentru formarea de bulgări și gropițe în piele. Celulita poate afecta atât bărbații, cât și femeile, dar este mai frecventă la femei, datorită diferitelor distribuții de grăsime, mușchi și țesut conjunctiv. Între 80 și 90% dintre femei pot experimenta celulita la un moment dat în viața lor.

colagen pulbere prospect
Cuprins:

Celulita se găsește frecvent pe:

  • Șolduri
  • Coapse
  • Abdomen
  • Fese
  • Sâni

Cauzele Celulitei

Cauza exactă a celulitei este necunoscută, dar pare să rezulte dintr-o interacțiune între țesutul conjunctiv din stratul dermatologic care se află sub suprafața pielii și stratul de grăsime care se află chiar sub ea.

Distribuția grăsimilor la femei este mai vizibilă decât la bărbați. Fibrele de colagen dintre piele și mușchi separă grăsimea subiacentă în mai multe buzunare. Celulita poate deveni mai vizibilă pe măsură ce îmbătrânim, pielea devenind mai subțire și pierzându-și elasticitatea.

Celulita poate fi cauzată de: hormoni, dietă slabă, un stil de viață nesănătos, toxine acumulate, genetică, creștere în greutate, inactivitate și sarcină.

Îți recomandăm:

Colagen Hidrolizat Pulbere 10.000Mg Tip 1 si 3 Super Concentrat – 300g

Colagenul Hidrolizat Tip 1 și 3 de la partenerul nostru Grădina Sănătății este un Produs de Calitate Premium fabricat în Suedia – 100% Natural.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Cum Influențează Factorii Hormonali și Vârsta Apariția Celulitei?

Hormonii joacă probabil un rol important în dezvoltarea celulitei. Estrogenul, insulina, noradrenalina, hormonii tiroidieni și prolactina fac parte din procesul de producție a celulitei.

O teorie spune că, pe măsură ce estrogenul la femei scade atunci când apare menopauza, fluxul de sânge către țesutul conjunctiv de sub piele scade, de asemenea. Celulele grase se măresc pe măsură ce scade nivelul de estrogen.

Circulația mai mică înseamnă mai puțin oxigen în zonă, rezultând o producție mai mică de colagen. 

Acești factori se combină pentru a face depozitele de grăsime mai vizibile. Pe măsură ce grăsimea de sub piele iese în afară prin slăbirea țesutului conjunctiv, rezultă efectul de scobire.

Diferența dintre Celulită și Vergeturi

Celulita se manifestă ca o piele îndoită, în special pe coapse, fese, șolduri și abdomen. Vergeturile, denumite medical striații, sunt dungi pe piele care apar cel mai adesea pe abdomen, sân, brațe, fese și coapse. Vergeturile încep de obicei roz, roșu sau violet și apoi se estompează în alb și dezvoltă un aspect asemănător cicatricilor pe măsura trecerii timpului.

Celulita se dezvoltă atunci când celulele adipoase se acumulează sub piele și se împing pe piele în timp ce cablurile conjunctive se trag în jos. Vergeturile se dezvoltă ca urmare a întinderii rapide a pielii.

Creșterea în greutate poate face celulita mai vizibilă, deși persoanele slabe pot avea și ele celulită. Alți factori care contribuie la celulită includ stilul de viață sedentar, stresul și utilizarea pilulelor contraceptive.

Vergeturile apar de obicei ca urmare a creșterii sau pierderii substanțiale în greutate. Sarcina este o cauză frecventă a vergeturilor, la fel ca și obezitatea. În unele cazuri, vergeturile pot fi rezultatul medicamentelor sau al bolilor glandei suprarenale.