Ce este Depresia și cum o putem Trata?

Depresia trebuie percepută nu doar ca o stare proastă, ci o boală ce necesită intervenția specialiștilor. Cu cât este pus mai devreme diagnosticul corect și se începe tratamentul adecvat, cu atât sunt mai mari șansele unei recuperări rapide, astfel încât depresia să nu reapară și să nu ia o formă severă, de genul dorinței suicidale.

Cum apare Depresia?

Depresia apare adesea pe fond de stres sau situații traumatice severe de lungă durată. Uneori apare fără niciun motiv clar. Depresia poate însoți bolile somatice, cardiovasculare, gastrointestinale, endocrine etc. În astfel de cazuri, se complică semnificativ evoluția și prognosticul bolii somatice de bază. Totuși, odată cu detectarea și tratarea în timp util a depresiei, există șansa îmbunătățirii rapide a bunăstării mentale și fizice.

cum scapam de depresie

Fără îndoială, depresia este o boală a timpurilor noastre. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, depresia ocupă locul al doilea în lume după bolile cardiovasculare, fiind cea mai frecventă afecțiune din timpurile noastre. Depresia este o boală ce afectează milioane de oameni, ajungând până la aproximativ o cincime din populația țărilor dezvoltate.

Creșterea numărului de persoane depresive în civilizația modernă este asociată cu un ritm de viață ridicat, cu un nivel crescut al stresului datorat competitivității ridicate a societății moderne, instabilității sociale, condițiilor economice dificile sau incertitudinii cu privire la viitor.

 

În societatea modernă se cultivă o serie de valori ce condamnă o persoană la nemulțumiri constante față de sine. Acest fapt îi face pe oameni să se simtă rău cu privire la problemele și eșecurile proprii, îi privează de sprijin emoțional și ii condamnă la singurătate.

Cum trebuie să abordăm Depresia?

De obicei, în ceea ce privește depresia, oamenii nu au adesea toate informațiile necesare și pot înțelege greșit natura stării lor. Li se pare că, dacă starea lor este asociată cu dificultăți de viață deja înțelese, atunci aceasta nu este depresie, ci o reacție negativă normală care va trece singură. Depresia nu va dispărea de la sine și cu cât o persoană nu primește mai rapid ajutor profesional și calificat, cu atât manifestările depresive vor fi mai pronunțate și mai profunde.

Prin urmare, o persoană care suferă de depresie are nevoie de sfatul medicului specialist calificat: psihiatru, psihoterapeut, pentru a dezvoltă ulterior un tratament individual pentru depresie. Abordarea modernă a tratamentului depresiei implică o combinație a două metode – terapie alopată (cu medicamente) și psihoterapie. Terapia alopată este indicată pacienților cu orice tip de depresie: ușoară, moderată sau severă. O condiție prealabilă pentru eficacitatea tratamentului este cooperarea cu un medic și anume: respectarea strictă a regimului de terapie prescris, vizite regulate la medic, un raport detaliat despre starea pacientului, precum și dificultățile sale de viață.

Metodele moderne de psihoterapie nu sunt o alternativă, ci un supliment important la tratamentul alopat al depresiei. Spre deosebire de acesta, psihoterapia își asumă un rol mai activ al pacientului în procesul de tratament. Psihoterapia îi ajută pe pacienți să-și dezvolte abilitățile de autoreglare emoțională pentru că, în viitor, să facă față mai eficient situațiilor de criză, fără a cădea în depresie.

Cum putem preveni Depresia?

Pentru a preveni dezvoltarea depresiei, trebuie să învățăm cum să depășim situațiile stresante. În primul rând ne trebuie un somn sănătos, un adult ar trebui să doarmă cel puțin opt ore pe zi. Plimbați-va cât mai mult în aer liber sau vizitați piscina ori sala de fitness de mai multe ori pe săptămână!

Nu va asumați sarcini pe care nu le puteți finaliza la timp, stabiliți-va obiective realizabile! Un stil de viață sănătos, o rutină corectă de muncă și odihnă reprezintă tot ceea ce vă ajută la combaterea stresului și la menținerea liniștii. Trebuie să ne găsim timp pentru hobby-uri, pentru activitățile preferate și întâlnirile cu prietenii. Emoțiile pozitive reprezintă un factor major în prevenirea depresiei.

Îți recomandăm:

Triptofamar cu 5HTP pentru Stări Depresive, Anxietate, Stres, Oboseală Psihică, Somn – 60 Capsule

Supliment de Calitate Premium cu 5-HTP, Roiniță și Vitamina B6 – 100% Natural de la partenerul nostru Grădina Sănătății.

Triptofamar contribuie eficient la îmbunătățirea stării de spirit, reglarea tulburărilor de somn și reducerea stărilor de oboseală. Fabricat în Spania.

Câteva beneficii ale produsului:

  • Ajută la Prevenirea Stărilor de Anxietate, Induce Calm, Siguranță de sine, Încredere.
  • Contribuie la o Mai Bună Recuperare Mentală în timpul perioadelor de stres.
  • Reglează Tulburările de Somn asigurând un Somn Liniștit și Odihnitor.
  • Este util în toate tipurile de Depresie, Stres și Oboseală Psihică.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Citește și „Depresia, Supranumită Și Boala Secolului 21”.