Ce Este Acidul Hialuronic? Utilizări și Suplimente

Ce este acidul hialuronic?

Cel mai mare avantaj pe care îl oferă acidul hialuronic este că are o capacitate foarte mare de reținere a apei, indiferent dacă este pe piele, în ochi sau în țesuturile moi.

Acidul hialuronic este considerat glicozaminoglican, ceea ce îi conferă capacitatea sa de a deține un volum mare de apă, împreună cu vâscozitatea sa ridicată. În tot corpul, acidul hialuronic se distribuie în multe țesuturi diferite, în special în piele, unde asigură umiditate și structură. Pielea reprezintă aproximativ jumătate din tot acidul hialuronic găsit în întregul corp.

acid hialuronic pret

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Acidul hialuronic este concentrat și în alte părți ale corpului: tendoanele și articulațiile, membranele ochilor, cordonul ombilical, lichidul sinovial, țesuturile scheletice, valvele cardiace, plămânii, aorta și prostata.

Acidul hialuronic este în esență o legătură foarte lungă de molecule de carbohidrați legați între ei care rețin apa și, prin urmare, permit mișcarea fluidelor și absorbția presiunii.

În ultimele două decenii, cercetările au arătat că funcțiile benefice ale acidului hialuronic includ:

 • hidratarea,                                                                               
 • lubrifierea articulațiilor,
 • o capacitate de umplere a spațiului în țesut și între celule,
 • construirea cadrului prin care celulele migrează,
 • repararea țesuturilor și rănilor,
 • reglarea activării celule inflamatorii (inflamație),
 • îmbunătățirea răspunsurilor imune,
 • repararea leziunilor fibroblastelor
 • menținerea celulelor epiteliale ale pielii.

Cum ne ajută acidul hialuronic?

Mărimea diferitelor molecule de acid hialuronic este extrem de importantă pentru diversele funcții ale acidului hialuronic. Moleculele mai mari se găsesc în țesuturile sănătoase și ajută la menținerea sub control a inflamației / deteriorării radicalilor liberi și a deshidratării (sunt „antiangiogene și imunosupresoare”).

Pe de altă parte, polimerii mai mici ai acidului hialuronic pot trimite semnale de primejdie către sistemul imunitar și pot crește inflamația pentru a ajuta la vindecarea rănilor.

Legarea hialuronanului de CD44 (un receptor de hialuronan), precum și de RHAMM (un alt receptor) se crede că joacă un rol semnificativ în sistemul nervos central atunci când vine vorba de lucruri precum semnalizarea celulară și migrația celulară.

Acidul hialuronic a fost denumit „molecula cheie implicată în umiditatea pielii”. La fel ca și squalenul (are proprietăți antioxidante, neutralizează radicalii liberi, luptă împotriva stresului oxidativ), acidul hialuronic este produs de corpul nostru și aduce beneficii pielii, dar ambele stimulatoare ale pielii inerente scad pe măsură ce îmbătrânim. Veți găsi adesea produse de înfrumusețare care conțin atât acid hlauronic, cât și squalen.

Spre deosebire de rănile cutanate adulte, rănile fetale ale pielii sunt cunoscute pentru repararea rapidă fără formarea cicatricilor. Capacitatea unei plăgi fetale de a se vindeca atât de bine este atribuită mai multor factori, inclusiv niveluri ridicate de acid hilauronic la un făt de gestație timpurie, comparativ cu nivelurile mai mici de acid hialuronic observate la un adult.

În ultimii ani, a apărut o explozie de noi produse naturale de îngrijire a pielii care au apărut pe piață, care conțin acid hialuronic, promițând că va face pielea mai netedă, mai plină, mai uniformă și, în general, mai „revigorată”.

Acidul hialuronic este capabil să mențină până la 1.000 de ori greutatea sa în apă; totuși, deoarece dimensiunea moleculelor sale este relativ mare în comparație cu alți acizi, nu a fost niciodată ușor pentru producătorii de îngrijire a pielii să producă un produs cu acid hialuronic care pătrunde și rămâne pe piele.

Doar în ultimul deceniu oamenii de știință au reușit să creeze formule ale acidului hialuronic avansate din punct de vedere tehnologic, capabile să se infiltreze cu adevărat sub suprafața pielii.

Studii recente arată că aplicarea topică a serurilor de acid hialuronic avansate (cu greutate moleculară mică) pot îmbunătăți umiditatea pielii și pot duce la reduceri semnificative ale adâncimii ridurilor în doar câteva săptămâni.

Acidul hialuronic este benefic pentru reducerea leziunilor oxidative ale pielii cauzate atât de factori interni cât și externi, în special de iradiere ultravioletă (denumită și foto-îmbătrânire).

În plus, față de deteriorarea UV, cercetătorii cred acum că îmbătrânirea pielii este influențată și de modificările hormonale, inclusiv de producția scăzută de hormoni sexuali, cum ar fi estrogenul. Scăderea estrogenului poate duce la degradarea colagenului, ceea ce duce la uscăciune, pierderea elasticității și ridarea pielii (împreună cu alte probleme de îmbătrânire, cum ar fi durerea articulară și uscăciunea ochilor).

Deoarece acidul hialuronic este implicat în încetinirea pierderii de colagen, pe lângă reducerea pierderilor de lichide sau de apă, poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea lubrifierii articulațiilor, la reducerea durerii și la tratarea diferitelor probleme ale ochilor și gurii.

Utilizările Acidului Hialuronic

Acid hialuronic pentru piele și ochi:

 1. Injecții cu acid hialuronic: acestea sunt administrate numai de medici, așa că discutați cu un dermatolog despre recomandări dacă sunteți interesat să utilizați acid hialuronic pe buze, ochi sau piele.
 2. Cremă / ser / loțiune cu acid hialuronic: diferite mărci conțin concentrații și tipuri diferite de molecule de acid hialuronic. Cele mai eficiente tipuri au mai multe dimensiuni ale moleculelor de acid hialuronic, deoarece diferite dimensiuni funcționează în moduri diferite. Studiile au descoperit că aplicarea topică zilnică a serurilor care conțin aproximativ 0,1% acid hialuronic poate duce la îmbunătățirea semnificativă a hidratării pielii, a aspectului ridurilor și a elasticității.
 3. Pentru tratarea ochiului uscat: acidul hialuronic poate fi administrat sub formă de picături lichide de ochi de trei până la patru ori pe zi timp de trei luni. Căutați o concentrație de acid hialuronic în jurul valorii de 0,2 la 0,4 la sută, dar asigurați-vă că citiți întotdeauna instrucțiunile.

Suplimente de acid hialuronic pentru dureri articulare:

Potrivit Fundației Arthritis, există acum mai multe tratamente cu acid hialuronic aprobate pentru osteoartrita genunchiului:

La adulții cu vârsta peste 18 ani: 50 de miligrame de acid hialuronic pot fi administrate pe cale orală de două ori pe zi la mese.

Pentru persoanele cu osteoartrita, cercetările arată că 80 de miligrame (care conțin 60% până la 70% acid hialuronic) administrate zilnic timp de opt săptămâni ajută la ameliorarea simptomelor.

De asemenea, puteți vorbi cu medicul dumneavoastră despre injecțiile cu acid hialuronic. Unii efectuează injecții directe de aproximativ 20 de miligrame în articulația dureroasă o dată pe săptămână timp de câteva săptămâni pentru a controla durerea și inflamația.

Îți recomandăm:

Acid Hialuronic Lichid 100Mg Super Concentrat pentru Piele, Riduri, Articulații.

Acid Hialuronic Lichid de la partenerul nostru Grădina Sănătății din Ingrediente de Cea Mai Buna Calitate.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.