Beneficiile Turmericului Pentru Organism

Turmericul este unul dintre nutrientii de top din lume, indiferent daca vorbim despre pulbere, extract sau pastile. Este uimitor ce poate sa faca turmericul pentru corp din punct de vedere al sanatatii.

Beneficiile turmericului variaza, de la scaderea riscului de formare a cheagurilor de sange si reducerea simptomelor depresiei pana la combaterea inflamatiei, imbunatatirea sanatatii pielii, reglarea colesterolului si multe altele pe care le vom prezenta in acest articol.

5/5
5/5
5/5
Cuprins:

Recomandam cu tarie utilizarea turmericului in retetele culinare si chiar achizitionarea acestuia sub forma de supliment pentru a profita de toate aceste beneficii. Asigurati-va ca adaugati numai turmeric organic la mancare si cautati un supliment de inalta calitate din turmeric organic.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Beneficiile turmericului

Iata cateva dintre utilizarile si beneficiile pentru sanatate ale turmericului:

Calmant natural al durerii

Una dintre cele mai acceptate proprietati ale turmericului in comunitatile stiintifice este capacitatea sa de a controla durerea. Studii si recenzii avansate au descoperit ca curcumina (ingredientul activ din turmeric) poate fi un calmant natural benefic pentru:

  • Vindecarea ranilor si durerea de arsura;
  • Durerea postoperatorie;
  • Durerea artritica indusa de inflamatie;
  • Durere neuropatica cauzata de leziuni de constrictie;
  • Durere orofaciala (apartinand gurii, maxilarelor si fetei, cel mai frecvent legata de probleme dentare);
  • Durerea nervului sciatic din cauza unei leziuni constrictive cronice;
  • Artrita / dureri articulare.

Eficient pentru artrita

Un studiu a fost efectuat pe 45 de pacienti cu artrita reumatoida pentru a compara beneficiile curcuminei din turmeric, cu medicamentul pentru artrita diclofenac sodic (un AINS), care expune oamenii la pericolul de a dezvolta boli intestinale si de inima.

Grupul cu curcumina a prezentat cel mai mare procent de imbunatatire a scorurilor generale si mai important, tratamentul cu curcumina s-a dovedit a fi sigur si fara reactii adverse.

Ar putea trata sau preveni anumite tipuri de cancer

O serie de studii de laborator asupra celulelor canceroase au aratat ca curcumina are efecte anticanceroase. Se pare ca poate ucide celulele canceroase si poate preveni inmultirea acestora. Are cele mai bune efecte asupra cancerului de san, a intestinului, a stomacului si a celulelor canceroase ale pielii.

Ajuta la gestionarea diabetului

Un studiu a descoperit ca curcumina din turmeric este literalmente de 400 de ori mai puternica decat metformina (un medicament obisnuit pentru diabet) in activarea enzimei AMPK (proteina kinaza activata cu AMP) o „tinta terapeutica” pentru diabetul de tip 2.

Ajuta la detoxifiere

Un alt beneficiu important al turmericului este capacitatea sa de detoxifiere a organismului.

Se pare ca consumul acestei plante medicinale si al compusului sau activ, curcumina, poate contribui la sustinerea ficatului in detoxifierea eficienta a organismului si la combaterea unora dintre efectele agentilor cancerigeni periculosi.

Regleaza colesterolul

Studiile de laborator au constatat ca curcumina este comparabila cu atorvastatina la reducerea stresului oxidativ si a inflamatiei in tratamentul colesterolului ridicat.

Imbunatateste sanatatea articulara

Tabletele si extractele de turmeric au fost prezentate in numeroase studii pentru a sprijini sanatatea articulatiilor. Consumul aceastei plante poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei articulare, cum ar fi sensibilitatea articulara, mobilitatea si disconfortul. De asemenea, poate reduce disconfortul articular indus de efort.

Reduce simptomele depresiei

Zeci de studii de cercetare au dovedit ca beneficiile turmericului includ eficienta deosebita in reducerea simptomelor depresiei. Curcumina (ingredientul activ din turmeric) s-a dovedit a fi la fel de eficienta precum fluoxetina in gestionarea depresiei.

5/5
5/5
5/5

Imbunatateste sanatatea pielii

Beneficiile pentru piele includ: cresterea stralucirii pielii, accelerarea vindecarii ranilor, calmarea porilor pentru a reduce acneea si controlul eruptiilor psoriazisului.

Poate incetini sau preveni cheagurile de sange

In studiile de laborator s-a constatat ca utilizarea turmericului reduce semnificativ cazurile de agregare a trombocitelor si reduce riscul de formare a cheagurilor de sange.

Combate inflamatia

Probabil ca cel mai puternic aspect al turmericului este capacitatea sa de a controla inflamatia. Revista Oncogene a publicat rezultatele unui studiu care a evaluat mai multi compusi antiinflamatori si a constatat ca aspirina si iubprofenul sunt cel mai putin eficiente, in timp ce curcumina se numara printre cei mai eficienti compusi antiinflamatori din lume.