Beneficii Vitamina E – pentru Păr, Piele, Ochi, Inimă
Vitamina E aduce beneficii pielii, părului, ochilor și inimii

Ce se întâmplă dacă ți-aș spune că există o vitamină care joacă rolul de antioxidant, prevenind deteriorarea radicalilor liberi și a grăsimilor specifice din corp, care sunt critice pentru sănătatea ta și încetinesc în mod natural îmbătrânirea? Vorbesc despre vitamina E și, crezi sau nu, beneficiile vitaminei E nu se termină aici. Alte beneficii ale vitaminei E includ rolul său de importantă vitamină solubilă în grăsimi, necesară pentru buna funcționare a multor organe, activități enzimatice și procese neurologice.

Beneficiile consumului de alimente bogate în vitamina E pot include tratarea și prevenirea bolilor inimii și vaselor de sânge, cum ar fi durerile în piept, hipertensiunea arterială și arterele blocate sau întărite. Se găsește numai în alimente vegetale, inclusiv în anumite uleiuri, nuci, cereale, fructe și germeni de grâu. De asemenea, este disponibil ca supliment.

Top 8 beneficii ale vitaminei E

Care sunt principalele beneficii ale vitaminei E? S-a constatat că suplimentarea și consumul de alimente bogate în vitamina E sunt asociate cu unele dintre următoarele beneficii pentru sănătate:

  1. Echilibrează colesterolul

Colesterolul este o substanță naturală produsă de ficat și necesară de către organism pentru funcționarea corectă a celulelor, nervilor și hormonilor. Când nivelurile de colesterol sunt în starea lor naturală, acestea sunt echilibrate, normale și sănătoase.

Când colesterolul se oxidează, acesta devine periculos. Studiile au arătat că anumiți izomeri ai vitaminei E servesc ca un antioxidant protector care combate oxidarea colesterolului. Acest lucru se datorează faptului că pot lupta împotriva deteriorării radicalilor liberi în organism, ceea ce duce la oxidarea colesterolului.

Izomerii tocotrienolici ai vitaminei E au trei legături duble care au un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare datorită capacității lor de a reduce activitatea unei enzime care controlează producția / sinteza colesterolului (numită HMG-CoA reductază).

Izomerii tocotrienolului pot preveni, de asemenea, aderența celulelor și, prin urmare, încetinesc progresia aterosclerozei sau întărirea / îngroșarea arterelor. Este important să rețineți că vitamina E sintetică nu pare să aibă aceleași beneficii ale formelor naturale. Prea mult alfa-tocoferol poate interfera de fapt cu acțiunea de scădere a colesterolului a delta și a gamma-tocotrienolilor, care sunt cele mai bioactive tocotrienoli și tipurile legate de activitățile cardioprotectoare.

Îți recomandăm:

Vitamina E Lichidă (D-alfa-tocoferol) 100% Naturală – Produs Vegan – 30 ml

Vitamină Lichidă cu Absorbție și Eficiență Sporită de la partenerul nostru Grădina Sănătății.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

  1. Combate radicalii liberi și previne dezvoltarea bolilor

Radicalii liberi luptă și descompun celulele sănătoase din corpul dumneavoastră, iar acest lucru poate duce la boli de inimă și cancer. Aceste molecule se formează în mod natural în corpul dvs. și pot provoca daune grave atunci când accelerează sau se oxidează.

Anumiți izomeri ai vitaminei E au abilități antioxidante puternice care au puterea de a reduce daunele provocate de radicalii liberi, de a lupta împotriva inflamațiilor și, prin urmare, ajută la încetinirea îmbătrânirii naturale a celulelor și la combaterea problemelor de sănătate, cum ar fi bolile de inimă.

Studiile au arătat că acestea pot crește semnificativ imunitatea, ajutând astfel la prevenirea formării atât a bolilor comune, cât și a afecțiunilor grave. Cercetări recente sugerează că, pentru îmbunătățirea imunității și efectele antioxidante, izomerii alfa-tocotrienol, gamma-tocotrienol și într-un grad mai mic delta-tocotrienol par să fie cei mai eficienți.

  1. Repară pielea deteriorată

Vitamina E aduce beneficii pielii prin întărirea pereților capilari și îmbunătățirea umidității și elasticității, acționând ca un nutrient natural anti-îmbătrânire în corpul dumneavoastră.

Studiile au arătat că vitamina E reduce inflamația atât în ​​interiorul corpului, cât și pe piele, ajutând la menținerea pielii sănătoase și tinere. Aceste proprietăți antioxidante sunt utile și atunci când sunteți expus la fumul de țigară sau la razele ultraviolete de la lumina soarelui, protejându-vă împotriva cancerului de piele.

A lua vitamina E cu vitamina C combate inflamația pielii după expunerea la radiații UV și poate fi, de asemenea, utilă în scăderea semnelor de acnee și eczeme. De asemenea, ajută la procesul de vindecare a pielii.

Este absorbit de stratul epidermic al pielii și poate fi utilizat pentru a trata arsurile solare, care este una dintre principalele cauze ale cancerului de piele, printre alți factori. Deoarece accelerează regenerarea celulară, poate fi folosit pentru a trata cicatricile, acneea și ridurile; acest lucru face ca pielea ta să pară mai sănătoasă și mai tânără.

  1. Îngroașă părul

Deoarece vitamina E este un antioxidant puternic, ajută la scăderea daunelor din mediu asupra părului. De asemenea, poate promova circulația către scalp. Uleiul de vitamina E poate păstra umezeala naturală a pielii, ceea ce ajută scalpul să devină uscat. Acest ulei face, de asemenea, părul să arate mai sănătos și mai proaspăt. Puteți aplica câteva picături de ulei de vitamina E pe păr, mai ales dacă arată uscat.

  1. Echilibrează hormonii

Vitamina E poate juca un rol crucial în echilibrarea sistemului endocrin și nervos, acționând pentru a echilibra hormonii în mod natural. Simptomele unui dezechilibru hormonal pot include PMS, creșterea în greutate, alergii, infecții ale tractului urinar, modificări ale pielii, anxietate și oboseală. Păstrându-ți hormonii în echilibru, va fi mai ușor să menții o greutate sănătoasă, să menții un ciclu menstrual regulat și să te simți mai energic.

  1. Ajută simptomele PMS

Luarea unui supliment de vitamina E cu două până la trei zile înainte și două până la trei zile după o perioadă menstruală poate reduce crampele, anxietatea și pofta și alte simptome ale sindromului premenstrual.

Vitamina E poate reduce severitatea și durata durerii și poate reduce pierderile de sânge menstruale. Face acest lucru prin echilibrarea hormonilor în mod natural și ajută la menținerea ciclului menstrual regulat.

  1. Îmbunătățește vederea

Vitamina E poate ajuta la scăderea riscului de degenerescență maculară legată de vârstă, care este o cauză frecventă a orbirii. Rețineți, pentru ca vitamina E să fie eficientă pentru vedere, trebuie consumată și cu aporturi adecvate de vitamina C, beta-caroten și zinc.

De asemenea, s-a constatat că administrarea zilnică a unor doze mari de vitamina E și vitamina A pare să îmbunătățească vindecarea și vederea la persoanele supuse unor intervenții chirurgicale la ochi.

  1. Poate reduce riscul de cancer și poate îmbunătăți efectele tratamentelor medicale

Vitamina E este uneori utilizată pentru a diminua efectele dăunătoare ale tratamentelor medicale, cum ar fi radiațiile și dializa pentru tratarea cancerului. Acest lucru se datorează faptului că este un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi din organism.

Este, de asemenea, utilizat pentru a reduce efectele secundare nedorite ale medicamentelor care pot provoca căderea părului sau leziuni pulmonare.

Anumiți izomeri ai vitaminei E au fost, de asemenea, legați de protecția împotriva cancerului. Mai multe studii pe animale au găsit dovezi ale suprimării creșterii tumorii utilizând doze orale de tocotrienoli.

Deși există mai multe de aflat despre cum funcționează exact acest lucru, se crede că mai multe mecanisme de acțiune sunt tocotrienolii, inducerea morții celulelor canceroase, oprirea genelor legate de cancer și inhibarea angiogenezei sau creșterea anormală a vaselor de sânge în interiorul unei tumori. În studiile pe animale, abilitățile de protecție împotriva cancerului au fost demonstrate în cazurile de cancer de sân, prostată, hepatic și de piele.

Îți recomandăm:

Vitamina E Lichidă (D-alfa-tocoferol) 100% Naturală – Produs Vegan – 30 ml

Vitamină Lichidă cu Absorbție și Eficiență Sporită de la partenerul nostru Grădina Sănătății.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Citește și: „Vitamina A Activă – Top 10 Alimente Bogate„.