Alimente Bogate în Vitamina K2 – 3 Rețete Delicioase
Rețete cu aliemnte bogate în vitamina K2

Cu toții ne facem griji știind că inima noastră ar putea să fie afectată atunci când nu reușim să consumăm suficiente vitamine și minerale din alimentație. De aceea, ne străduim să ne îmbunătățim stilul alimentar și, ar fi indicat, să avem în vedere consumul de alimente bogate în vitamina K2, deoarece aceasta are un rol deosebit de important în menținerea sănătății noastre.

Vitamina K2 împiedică formarea calciului pe arterele inimii și menține elasticitatea vaselor de sânge. Printr-un aport suficient, obținut din alimente bogate în vitamina K2, inima noastră este protejată de aceste depuneri de calciu și îi asigurăm o funcționare optimă.

1. Sandvișuri cu brânzeturi, pregătite în tigaie

Brânzeturile la grătar sunt deosebit de gustoase. Aceaste brânzeturi la grătar cu, pui, avocado sau roșii, unite într-un sandviș, sunt o versiune complet delicioasă.

Vom face trei sandvișuri diferite cu trei tipuri de brânzeturi, feta, Pecorino Romano (adică “parmezan” din lapte de oaie, nu de vacă) și branza Camembert, care sunt o sursă excelentă de vitamina K2, fiind unele dintre acele alimente bogate în vitamina K2.

Timpul de pregătire: 15 minute

Porții: 3 sandvișuri

Tipul de masă: principală

Ingredientele:
  • 1 avocado cu pulpa moale (copt)
  • 2 căței de usturoi, curățați și zdrobiți
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 100 g brânză Camembert
  • 60 g brânză feta sfărâmată
  • 2 bucați de piept de pui crispy (pentru o variantă mai slab calorică, se poate folosi piept de pui fiert și mărunțit)
  • 75 g Pecorino Romano ras
  • 1 roșie medie, tăiată felii
  • 6 felii de pâine
  • 1-2 linguri de unt
Modul de preparare:
  1. Într-un castron adăugați miezul de la avocado, usturoiul și sucul de lămâie, amestecând până se omogenizează bine.
  2. Încălziți o tigaie mare la foc mic.
  3. În aceeași tigaie sau pe un grătar puneți brânza Camembert la păjit.
  4. Ulterior, adăugați unt în tigaie și, odată topit, puneți pâinea la prăjit.
  5. După ce s-a rumenit pe o parte, o întoarceți și construiți sandvișurile în tigaie: pe o felie adăugați brânză feta și pui, pe altă felie, adăugați pecorino ras și roșii, iar pe cea de-a treia, puneți brânza Camembert păjită și pasta de avocado.
  6. Îndepărtați fiecare sandviș odată ce feliile de pâine s-au rumenit frumos și pe cealaltă parte și asamblați sandvișul adăugând deasupra celaltă felie de pâine  păjită.
  7. Se servesc imediat, calde.

Poftă bună!

2. Salată cu ouă

Această rețetă de salată cu ouă este delicioasă și potrivită pentru oricare masă din zi! Este plină de grăsimi sănătoase și bogată în proteine. Dar nu doar atât, conține și unul dintre acele alimente bogate în vitamina K2, oul.

Timpul de pregătire: 10 minute

Porții: 2

Tipul de masă: principală, salată

Ingredientele:
  • 250 g mix salată de primăvară
  • 100 g roșii cherry
  • 2 bucăți de ceapă verde
  • 50 g brânză feta
  • 3 linguri de tahini (pastă de susan măcinat)
  • 2 linguri oțet de mere
  • 1 lingură muștar dijon
  • sare de mare, după gust
  • piper negru, după gust
  • 8 ouă fierte, feliate sau sferturi
Modul de preparare:
  1. Într-un castron mare, puneți mixul de salată verde, ceapa verde și roșiile cherry, spălate și tăiate.
  2. Într-un castron mic, separat, amestecați pasta tahini cu oțetul, muștarul, sarea și piperul.
  3. Se toarnă dresingul format în salată și se amestecă ușor cu cleștele pentru salată sau, cel mai bine, cu mâinile curate.
  4. Se presară ouăle fierte și feliate. 

Poftă bună!

3. Pate din ficat de pui

Știați că ficatul este considerat un superaliment? Ficatul este unul dintre alimentele cele mai bogate în nutrienți de pe planetă. Deci, dacă v-ați întrebat dacă ficatul este bun pentru dvs, răspunsul simplu este: absolut! Conține acid folic, fier, seleniu, proteine, vitamina A, vitamina B12 și este unul dintre acele alimente bogate în vitamina K2.

Gândul de a mânca ficat s-ar putea să nu vă fie atât de atrăgător, dar asta pentru că nu ați încercat niciodată pateul de ficat de pui făcut acasă. Este o rețetă rapidă și ușoară, iar rezultatul are un gust uimitor, mai ales în combinație cu niște pâine prăjită și castraveți murați.

Timpul de pregătire: 15 minute

Timpul de gătire: 20 minute

Porții: 4

Tipul de masă: gustare

Ingredientele:
  • 3 linguri unt + 3 linguri unt topit pentru topping (opțional)
  • 500 g de ficat de pui
  • 3 căței de usturoi tocat
  • 1 ceapă crudă tocată
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță de piper
Mod de preparare:
  1. Într-o cratiță, la foc mediu, puneți 3 linguri de unt, usturoiul tocat, ceapa tocată, rozmarin, cimbru, sare și piper, și căliți timp de aproximativ 5 minute.
  2. Adăugați ficatul de pui și gătiți până când devine închis la culoare pe toate părțile (aproximativ 15 minute). La nevoie, adăugați puțină apă, ca să nu ardă.
  3. Adăugați toate ingredientele (nu fierbinți) într-un robot de bucătărie și mixați totul până devine o pastă omogenă.
  4. Se pune pateul de ficat într-un vas mic si adânc și se acoperă cu unt topit.
  5. Se răcește în frigider timp de 1-2 ore.
  6. Serviți pe pâine prăjită cu topping-urile preferate.

Poftă bună!

Atenție! Brânzeturile, ouăle, ficatul și untul folosite la prepararea rețetelor trebuie să provină de la animale crescute în câmp, care au fost hrănite cu iarbă crudă, pentru a asigura cantitatea optimă de vitamina K2 trasferată în alimente.

Îți recomandăm:

Vitamina K2 + D3 Lichidă (Mk7® + Colecalciferol) – Produs 100% Natural – 30 ml

Vitamina K2 + D3 Lichidă de la partenerul nostru Grădina Sănătății Asigură Protecția Sistemului Cardiovascular și Menține Sănătatea Oaselor, a Articulațiilor precum și a Dinților.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Citește și: „Beneficii Vitamina E – Pentru Păr, Piele, Ochi, Inimă„.