Alimente Bogate in Vitamina K2 – 3 Retete Delicioase

Retete cu aliemnte bogate in Vitamina K2

Cu totii ne facem griji stiind ca inima noastra ar putea sa fie afectata atunci cand nu reusim sa consumam suficiente vitamine si minerale din alimentatie. De aceea, ne straduim sa ne imbunatatim stilul alimentar si, ar fi indicat, sa avem in vedere consumul de alimente bogate in vitamina K2, deoarece aceasta are un rol deosebit de important in mentinerea sanatatii noastre.

5/5
5/5
5/5
Cuprins:

Vitamina K2 impiedica formarea calciului pe arterele inimii si mentine elasticitatea vaselor de sange. Printr-un aport suficient, obtinut din alimente bogate in vitamina K2, inima noastra este protejata de aceste depuneri de calciu si ii asiguram o functionare optima.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Sandvisuri cu branzeturi, pregatite in tigaie

Branzeturile la gratar sunt deosebit de gustoase. Aceaste branzeturi la gratar cu, pui, avocado sau rosii, unite intr-un sandvis, sunt o versiune complet delicioasa.

Vom face trei sandvisuri diferite cu trei tipuri de branzeturi, feta, Pecorino Romano (adica “parmezan” din lapte de oaie, nu de vaca) si branza Camembert, care sunt o sursa excelenta de vitamina K2, fiind unele dintre acele alimente bogate in vitamina K2.

Timpul de pregatire: 15 minute

Portii: 3 sandvisuri

Tipul de masa: principala

Ingredientele:

  • 1 avocado cu pulpa moale (copt)
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 100 g branza Camembert
  • 60 g branza feta sfaramata
  • 2 bucati de piept de pui crispy (pentru o varianta mai slab calorica, se poate folosi piept de pui fiert si maruntit)
  • 75 g Pecorino Romano ras
  • 1 rosie medie, taiata felii
  • 6 felii de paine
  • 1-2 linguri de unt

Modul de preparare:

  1. Intr-un castron adaugati miezul de la avocado, usturoiul si sucul de lamaie, amestecand pana se omogenizeaza bine.
  2. Incalziti o tigaie mare la foc mic.
  3. In aceeasi tigaie sau pe un gratar puneti branza Camembert la pajit.
  4. Ulterior, adaugati unt in tigaie si, odata topit, puneti painea la prajit.
  5. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, o intoarceti si construiti sandvisurile in tigaie: pe o felie adaugati branza feta si pui, pe alta felie, adaugati pecorino ras si rosii, iar pe cea de-a treia, puneti branza Camembert pajita si pasta de avocado.
  6. Indepartati fiecare sandvis odata ce feliile de paine s-au rumenit frumos si pe cealalta parte si asamblati sandvisul adaugand deasupra celalta felie de paine  pajita.
  7. Se servesc imediat, calde.

Pofta buna!

Salata cu oua

Aceasta reteta de salata cu oua este delicioasa si potrivita pentru oricare masa din zi! Este plina de grasimi sanatoase si bogata in proteine. Dar nu doar atat, contine si unul dintre acele alimente bogate in vitamina K2, oul.

Timpul de pregatire: 10 minute

Portii: 2

Tipul de masa: principala, salata

Ingredientele:

  • 250 g mix salata de primavara
  • 100 g rosii cherry
  • 2 bucati de ceapa verde
  • 50 g branza feta
  • 3 linguri de tahini (pasta de susan macinat)
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingura mustar dijon
  • sare de mare, dupa gust
  • piper negru, dupa gust
  • 8 oua fierte, feliate sau sferturi

Modul de preparare:

  1. Intr-un castron mare, puneti mixul de salata verde, ceapa verde si rosiile cherry, spalate si taiate.
  2. Intr-un castron mic, separat, amestecati pasta tahini cu otetul, mustarul, sarea si piperul.
  3. Se toarna dresingul format in salata si se amesteca usor cu clestele pentru salata sau, cel mai bine, cu mainile curate.
  4. Se presara ouale fierte si feliate.

Pofta buna!

5/5
5/5
5/5
Pate din ficat de pui

Stiati ca ficatul este considerat un superaliment? Ficatul este unul dintre alimentele cele mai bogate in nutrienti de pe planeta. Deci, daca v-ati intrebat daca ficatul este bun pentru dvs, raspunsul simplu este: absolut! Contine acid folic, fier, seleniu, proteine, vitamina A, vitamina B12 si este unul dintre acele alimente bogate in vitamina K2.

Gandul de a manca ficat s-ar putea sa nu va fie atat de atragator, dar asta pentru ca nu ati incercat niciodata pateul de ficat de pui facut acasa. Este o reteta rapida si usoara, iar rezultatul are un gust uimitor, mai ales in combinatie cu niste paine prajita si castraveti murati.

Timpul de pregatire: 15 minute

Timpul de gatire: 20 minute

Portii: 4

Tipul de masa: gustare

Ingredientele:

  • 3 linguri unt + 3 linguri unt topit pentru topping (optional)
  • 500 g de ficat de pui
  • 3 catei de usturoi tocat
  • 1 ceapa cruda tocata
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita de piper

Mod de preparare:

  1. Intr-o cratita, la foc mediu, puneti 3 linguri de unt, usturoiul tocat, ceapa tocata, rozmarin, cimbru, sare si piper, si caliti timp de aproximativ 5 minute.
  2. Adaugati ficatul de pui si gatiti pana cand devine inchis la culoare pe toate partile (aproximativ 15 minute). La nevoie, adaugati putina apa, ca sa nu arda.
  3. Adaugati toate ingredientele (nu fierbinti) intr-un robot de bucatarie si mixati totul pana devine o pasta omogena.
  4. Se pune pateul de ficat intr-un vas mic si adanc si se acopera cu unt topit.
  5. Se raceste in frigider timp de 1-2 ore.
  6. Serviti pe paine prajita cu topping-urile preferate.

Pofta buna!

Atentie! Branzeturile, ouale, ficatul si untul folosite la prepararea retetelor trebuie sa provina de la animale crescute in camp, care au fost hranite cu iarba cruda, pentru a asigura cantitatea optima de vitamina K2 trasferata in alimente.