Acid Hialuronic – Beneficii pentru Piele și Articulații

Acidul hialuronic vă poate menține pielea strălucitoare și vă avantajează și articulațiile – totul fără efectele nocive ale produselor toxice pentru piele. Mulți oameni petrec nenumărate ore folosind produse de frumusețe dăunătoare pentru a-și păstra pielea vibrantă și tânără. 

acid hialuronic pret

Acidul hialuronic, numit și hialuronan, este adesea recomandat de dermatologi și de alți medici pentru capacitatea sa de a îmbunătăți textura și aspectul pielii, împreună cu reducerea durerilor articulare și a altor simptome asociate îmbătrânirii.

Acidul hialuronic este probabil cel mai cunoscut pentru includerea sa în seruri anti-îmbătrânire a pielii, dar veți găsi, de asemenea, formule de susținere a articulațiilor, tratamente pentru răni, picături pentru ochi și balsamuri pentru buze.

Deci, ce este exact acidul hialuronic și cum funcționează? Acidul hialuronic este o substanță lubrifiantă, limpede, produsă de organism în mod natural.

În corpul uman, acidul hialuronic se găsește în cele mai mari concentrații în piele, în interiorul articulațiilor, în orificiile ochiului și în alte țesuturi unde ajută la reținerea colagenului, creșterea umidității și oferă elasticitate și flexibilitate.

Astăzi, acidul hialuronic este încorporat în diferite produse anti-îmbătrânire pentru frumusețe și îngrijire a sănătății – puteți găsi acum loțiuni, creme, seruri și suplimente cu acid hialuronic vândute în magazinele de produse naturiste.

Există mari șanse ca dermatologul dvs. să ofere chiar acid hialuronic sub formă de injecție.

Îți recomandăm:

Acid Hialuronic Lichid 100Mg Super Concentrat pentru Piele, Riduri, Articulații.

Acid Hialuronic Lichid de la partenerul nostru Grădina Sănătății din Ingrediente de Cea Mai Buna Calitate.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Beneficii ale acidului hialuronic

Acidul hialuronic este, de asemenea, un ingredient natural în bulionul de oase.  Adăugarea mai multor surse de bulion de os sau pulbere de proteine ​​obținute din bulion de os în dieta dvs. poate crește automat aportul de acid hialuronic.

Când se aplică local, acidul hialuronic nu poate fi absorbit. Hialuronatul de sodiu este totuși sarea acidului hialuronic. Deoarece are o dimensiune moleculară mult mai mică, hialuronatul de sodiu poate pătrunde în piele atunci când este aplicat local și astfel apare în creme și alte poțiuni.

  1. Hidratează pielea uscată, îmbătrânită

Da, acidul hialuronic este un hidratant. Mulți oameni declară că pielea lor se simte mai „udă”, pungile de sub ochi devin mai ușoare și textura pielii este mai fină după aplicarea serurilor care conțin acid hialuronic.

Principalul mod prin care acidul hialuronic ajută la îmbunătățirea aspectului „pielii cronoase” (pielea îmbătrânită datorită expunerii la soare) este prin reducerea pierderilor de apă. De fapt, unul dintre motivele pentru care tratamentele de substituție hormonală determină uneori pielea să arate mai tânără și mai puțin afectată de soare este faptul că cresc concentrația de acid hialuronic a pielii.

Uscăciunea, mătreața, ochii sau buzele căzute sunt asociate cu îmbătrânirea pielii, deoarece pe măsură ce îmbătrânim moleculele din piele își pierd o parte din capacitatea lor de a lega și reține apa.

Cercetătorii au descoperit că uscăciunea stratului cornos cauzată de expunerea prelungită la soare joacă un rol important în formarea ridurilor.

S-a demonstrat acum că ridurile și liniile fine sunt de obicei mai vizibile la umiditate scăzută comparativ cu mediile cu umiditate ridicată, deoarece reduc și mai mult capacitatea de reținere a apei și elasticitatea pielii.

Acidul hialuronic poate ajuta la reducerea naturală a semnelor de îmbătrânire prin scăderea „pierderii apei din epidermă” asociată cu expunerea la soare și uscăciunea pielii.

  1. Ajută la reducerea ridurilor

În câteva săptămâni de la utilizarea unui produs topic cu acid hialuronic, este posibil să observați o creștere vizibilă a hidratării suprafeței pielii.

Majoritatea cercetărilor arată că acidul hialuronic poate dura șase săptămâni sau mai mult pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Unele studii au constatat că serurile cu acid hialuronic au efect în doar două până la patru săptămâni de utilizare.

Pentru rezultate anti-îmbătrânire mai substanțiale, dermatologii folosesc acum injecții pe bază de rețetă sau formule care conțin acizi hialuronici (inclusiv Juvéderm Ultra Plus sau Allergan) pe parcursul mai multor luni pentru a reduce lăsarea buzelor și a ochilor.

Un studiu a fost efectuat pe 40 de femei adulte care au prezentat semne clinice ușoare până la moderate de îmbătrânire a pielii, inclusiv scăderea volumului pielii și modificări ale suprafeței pielii. După aplicarea unui produs numit Fillerina (care conține șase forme de acid hialuronic) sau a unui tratament placebo, rezultatele au fost măsurate după trei ore și apoi șapte, 14 și 30 de zile mai târziu.

Cercetătorii au descoperit că după 30 de zile (și unele începând după 14 zile), cei care utilizează Fillerina au prezentat „îmbunătățiri semnificative ale contururilor și volumelor feței” în comparație cu grupul placebo și cu măsurătorile inițiale.

Grupul de tratament activ a înregistrat reduceri atât în ​​conturarea feței, cât și a conturului pomeților, a îmbunătățit volumul buzelor și a scăzut adâncimea și volumul ridurilor, în timp ce grupul placebo nu a văzut astfel de îmbunătățiri.

  1. Leziuni, arsuri solare și repararea rănilor

În afară de scăderea aspectului ridurilor și a uscăciunii, acidul hialuronic este benefic pentru tratarea aftelor și a rănilor bucale, ulcerelor, rănilor, mușcăturilor și arsurilor datorită modului în care menține țesutul umezit.

Beneficiile reparării țesuturilor includ, de asemenea, ameliorarea arsurilor solare. Multe tratamente de răceală pentru buze și gură conțin gel de acid hialuronic pentru a accelera procesul de vindecare și a preveni crăparea sau sângerarea.

Acidul hialuronic face parte din componenta structurală a gurii și a buzelor, care sunt formate din țesuturi conjunctive realizate parțial din colagen și apă.

Colagenul și acidul hialuronic ajută la conturul buzelor, structura și forma lor. Deoarece acidul hialuronic se leagă de apă, hidratează pielea și țesuturile din gură / buze și menține joncțiunile pielii strânse, ajută la aducerea substanțelor nutritive în țesuturile deteriorate, controlează inflamația și ajută fluidele să conducă deșeurile.

  1. Lubrifiază articulațiile dureroase

Acidul hialuronic se găsește în toate oasele, conectând țesuturile, articulațiile, tendoanele și structurile cartilajului pe tot corpul – în special un tip numit cartilaj hialin, care acoperă capetele oaselor și asigură amortizare.

Deoarece ajută la tamponarea oaselor și oferă rezistență la uzură, acidul hialuronic este util pentru scăderea durerilor și sensibilității asociate bolilor articulare degenerative.

Se găsește și într-o altă parte importantă a articulațiilor noastre numită membrana sinovială, care formează o acoperire peste două oase articulate și produce lichid sinovial. Lichidul sinovial este un „fluid vâscos” care ajută articulațiile să absoarbă șocul, să rămână elastice și să transporte nutrienții în cartilaj.

Acidul hialuronic este acum o substanță populară utilizată în suplimentele pentru tratarea durerilor și leziunilor osteoartritei. De asemenea, a fost aprobat de FDA pentru tratamentul osteoartritei atunci când este administrat în doze relativ mari prin injecții date de un furnizor de servicii medicale.

Unele cercetări arată că dozele mai mici pot fi, de asemenea, eficiente pentru reducerea rigidității articulare și a durerii cronice, deși rezultatele par să varieze. Tipurile de dureri articulare tratate cel mai frecvent cu acid hialuronic includ cele ale coatelor și genunchilor.

  1. Ajută la reducerea disconfortului ochilor uscați

Lichidul din orificiul ochiului (numit umorul vitros) este compus aproape complet din acid hialuronic. Picăturile de ochi cu acid hialuronic pot ajuta la ameliorarea uscăciunii cronice a ochilor prin reumplerea umidității în orificiul ocular, ajutând la producerea lacrimilor și restabilind echilibrul fluidelor.

Medicii folosesc în mod obișnuit formule lubrifiante de acid hialuronic pentru a trata leziunile și tulburările oculare, inclusiv cataracta, mai ales în timpul dinaintea sau după operație, când ochii sunt cei mai sensibili și mai uscați.

Picăturile de acid hialuronic pot fi benefice în timpul operațiilor oculare sau a recuperărilor, inclusiv după îndepărtarea cataractei, transplantul de cornee sau repararea unei retine detașate.

  1. Protejează împotriva bolilor inflamatorii intestinale

Acidul hialuronic natural, precum cel produs de corpul dumneavoastră și găsit în mod natural în colagenul de pui, este prezent în particulele mari care funcționează în intestin, care pot ajuta la protejarea sau repararea bolilor inflamatorii intestinale, cum ar fi Crohn și colita ulcerativă.

Utilizarea excesivă a acidul hialuronic izolat, a cărei particule sunt mai mici decât cele naturale, poate duce uneori la creșterea inflamației în intestin.

Cu toate acestea, adăugarea de alimente și suplimente bogate în acid hialuronic în dieta dvs., cum ar fi bulion de os sau pulbere de proteine ​​obținute din bulion de oase, poate contribui la încurajarea procesului natural de vindecare a sistemului gastro-intestinal și poate proteja potențial de sindromul intestinului scurgător.

Îți recomandăm:

Acid Hialuronic Lichid 100Mg Super Concentrat pentru Piele, Riduri, Articulații.

Acid Hialuronic Lichid de la partenerul nostru Grădina Sănătății din Ingrediente de Cea Mai Buna Calitate.

Vezi mai multe detalii despre produs AICI.

Folosește codul nutricent10 pentru a beneficia de o reducere de 10% la comanda ta.

Citește și: „Siliciu Lichid: Multiple Beneficii Pentru Organism„.