Miere de Manuka: 8 Beneficii uimitoare pentru sănătate

Mierea de Manuka a adunat un grup mare de fani în ultimele decenii. Oamenii nu sunt încântați doar de gustul său bogat și pământesc, ci și de beneficiile pentru sănătate ale mierii de Manuka.

Dar care sunt exact beneficiile mierii de manuka? La ce este bună mierea de Manuka? Și ce face Manuka atât de bun pentru sănătatea noastră? Acest articol explorează unele dintre mențiunile despre sănătate legate de mierea de Manuka și explică de ce oamenii de știință și consumatorii sunt atât de încântați de acest produs natural.

5/5
5/5
5/5
Cuprins:

Miere de Manuka: Beneficiile generale pentru sănătate

Datorită nivelurilor ridicate de peroxid de hidrogen, toată mierea crudă are proprietăți antiseptice. Asta înseamnă că sunt grozavi la uciderea germenilor. Cercetările arată că mierea de Manuka poate distruge o gamă largă de bacterii, inclusiv cele rezistente la antibiotice.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

Manuka are efecte antimicrobiene puternice, permițându-i să trateze o serie de afecțiuni ale pielii cauzate de mucegai și ciuperci. Manuka conține antioxidanți care vânează radicalii liberi periculoși. Acestea pot deteriora țesuturile, ducând la cancer și îmbătrânire. 

Manuka este excelent în a ajuta la regenerarea țesuturilor. Cu toate presupusele beneficii ale mierii de Manuka, nu este de mirare că această miere este în creștere în popularitate în întreaga lume.

Ce duce la beneficiile pentru sănătate ale mierii de Manuka?

Mierea crudă este un produs incredibil de complex și conține aproximativ 200 de substanțe. Dar mierea de Manuka este și mai remarcabilă. La mijlocul anilor 1980, un profesor din Noua Zeelandă, Peter Molan, a descoperit că Manuka conține substanțe chimice unice pe lângă proprietățile de combatere a bacteriilor ale peroxidului de hidrogen. El a arătat că nivelurile ridicate de MGO din mierea de Manuka produce efecte antibacteriene puternice.

Mierea de Manuka poate avea niveluri de MGO de până la 100 de ori mai mari decât cele găsite în alte mieri crude. Cantitatea de MGO a devenit o modalitate importantă de a evalua puritatea și puterea lui Manuka. În aceste zile, toate Manuka exportate din Noua Zeelandă trebuie testate de un laborator aprobat de guvern. NZ Manuka trebuie să aibă, de asemenea, un rating UMF sau MGO pentru a arăta că este autentic.

Cercetările privind mierea de Manuka sunt încă în desfășurare. Mai sunt multe de descoperit, iar complexitatea acestui produs o face dificil de studiat. În timp ce oamenii de știință au demonstrat că Manuka funcționează pentru anumite afecțiuni, descoperirile lor sunt uneori neconcludente. 

Acest lucru se datorează variațiilor dintre miere. Manuka nu este un medicament care poate fi produs în mod constant în laborator. Chiar și puristul monofloral Manuka are variații între diferite loturi și anotimpuri. De aceea, dacă cumpărați miere de Manuka, ar trebui să verificați întotdeauna eticheta.

Cele mai bune 8 beneficii ale mierii de Manuka

Pe baza cercetărilor actuale, am enumerat primele opt beneficii pentru sănătate ale mierii de Manuka. Este important să rețineți că aceasta nu este o listă exhaustivă, deoarece există multe utilizări pentru mierea de Manuka. De asemenea, este probabil ca și alte beneficii ale mierii de Manuka să fie găsite în viitor.

  1. Miere de Manuka pe răni

Capacitatea mierii de Manuka de a vindeca rănile nu mai este văzută ca medicină alternativă. De fapt, Manuka este aprobat pentru utilizare clinică în Australia, Noua Zeelandă, Europa, SUA, Canada și Hong Kong.

Mierea de Manuka are o serie de avantaje atunci când vine vorba de pansarea rănilor. Acționează foarte rapid, datorită nivelului ridicat de zahăr care acționează pentru a extrage lichidul din rană. Aplicarea mierii de Manuka pe răni ajută la îndepărtarea oricărei materii bolnave și la curățarea rănii de murdărie și resturi.

De asemenea, efectele antiinflamatorii ale Manuka reduc umflarea țesuturilor. Nu numai că Manuka pare să stimuleze sistemul imunitar ci și să regenereze țesutul mai rapid. Nu e de mirare că îngrijirea rănilor cu miere de manuka este în creștere.

  1. Miere de Manuka pe arsuri

Cercetările sugerează că mierea de Manuka are câteva avantaje unice atunci când vine vorba de tratarea arsurilor. Pe lângă faptul că este antibacteriană și antiinflamatoare, mierea creează o barieră fizică și un mediu umed. Acest lucru este deosebit de bun pentru vindecarea arsurilor, deoarece rănile cauzate de arsuri se vindecă mai repede dacă sunt păstrate umede.

De asemenea, datorită folosirii mierii înseamnă că bandajele sunt mai puțin probabil să se lipească de rană. Aceasta înseamnă că pansamentele sunt mai puțin dureroase la schimbare și mai blânde cu țesuturile regenerabile. Pe langa faptul ca actioneaza ca o bariera care previne reinfecția, mierea de Manuka are și o acțiune nutritivă. Acest beneficiu nutrițional ajută rănile să se vindece mai repede.

De asemenea, mierea are un efect calmant pentru majoritatea pacienților, reducând durerea arsurilor. Acest lucru se datorează parțial pentru că Manuka poate reduce inflamația care sensibilizează terminațiile nervoase. Cu toate aceste efecte pozitive, mierea de Manuka de calitate medicală poate fi o modalitate eficientă de a repara grefele de piele. Fără a fi nevoie de sutură, Manuka este mai rapid, mai ușor și mai ieftin decât alte metode.

5/5
5/5
5/5
  1. Miere de Manuka pentru infecții ale pielii

Anticii au înțeles de mult avantajele aplicării mierii pe piele. Au folosit mierea atât ca tratament de înfrumusețare, cât și pentru a trata bolile grave ale pielii. Acum, știința modernă explorează avantajele specifice ale îngrijirii pielii cu miere de manuka. Potrivit cercetărilor, o serie de afecțiuni ale pielii răspund bine la Manuka, deși aceste studii sunt adesea destul de mici.

Testele au arătat că mierea de Manuka și verișoara ei Kanuka Honey sunt eficiente în tratarea rozaceei. Rozaceea este o erupție roșie a pielii care poate fi cronică. Proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii ale Manuka joacă probabil un rol important. Aceasta este o veste grozavă pentru cei care suferă de această afecțiune. Cremele și uleiurile de față – în special cele care conțin steroizi – pot agrava rozaceea. Proprietățile antifungice ale mierii de Manuka o fac un tratament eficient pentru bolile fungice, cum ar fi infecțiile cu pecingine și tinea.

Oamenii de știință pun acest lucru pe seama naturii complexe a efectului antimicrobian al mierii. Mierea de Manuka poate, de asemenea, ameliora afecțiunile persistente ale pielii, cum ar fi dermatita. Oamenii de știință sugerează că Manuka este capabil să „ajusteze” sistemul imunitar, ceea ce ajută la ameliorarea acestor afecțiuni. Cercetările sunt abia la început, dar până acum rezultatele sunt pozitive.

Există tot mai multe dovezi științifice care indică o serie de beneficii ale mierii de Manuka pentru bolile de piele. Rețineți întotdeauna că puterea și puritatea Manuka contează. Majoritatea studiilor se bazează pe miere de Manuka de calitate medicală.

  1. Tratarea refluxului de acid, arsurilor la stomac și GERD

O serie de studii sugerează acum că mierea este eficientă în tratarea afecțiunilor stomacului. Acestea includ esofagita, arsurile la stomac, refluxul acid și boala de reflux gastroesofagian (GERD). Vâscozitatea naturală a mierii înseamnă că poate rămâne mai mult timp în esofag ca un strat protector, antiinflamator.

  1. Miere de Manuka pentru ulcerul stomacal

De asemenea, mierea este eficientă în tratarea ulcerului peptic. Mierea conține flavonoide care produc efecte antioxidante. Aceste flavonoide pot ajuta la prevenirea formării ulcerelor gastrice. Flavonoidele au o serie de beneficii pentru sănătate, iar Manuka este plin de ele.

Cercetările timpurii indică potențialul mierii de Manuka de a trata bacteria care provoacă ulcerul, H pylori. În mod uimitor, Helicobacter pylori este capabil să trăiască în acidul stomacului. Mierea a fost folosită de secole ca remediu natural pentru ulcerul stomacal.

Dar oamenii de știință nu au înțeles cu adevărat de ce a funcționat până de curând. Studiul din 1994 a arătat că mierea de Manuka a fost capabilă să inhibe creșterea H pylori in vitro (adică într-o cutie Petri). Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a testa dacă Manuka poate inhiba H pylori la pacienții din viața reală.

  1. Miere de Manuka pentru dureri de gât și tuse

Remediul vechi de miere pentru a trata tusea și durerile de gât are un sens complet acum. Proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii ale mierii de Manuka reduc umflarea și ucid germenii. Mierea creează o acoperire liniștitoare pe gât, care ușurează iritația, ucigând bacteriile în același timp.

  1. Manuka pentru tratarea acneei

Cu proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii, mulți oameni folosesc mierea de Manuka în măștile de față pentru a trata acneea. Cercetările de la Universitatea Massey sugerează că Manuka și vărul său Kanuka Honey ar putea fi un tratament eficient pentru acnee. Cercetările au arătat că ambele miere au inhibat creșterea bacteriei care provoacă erupții, P. acnes. Interesant este că mierea de Kanuka părea a fi la fel de eficientă și puternică ca Manuka (MGO 829+ sau UMF 20+).

  1. Folosirea mierii de Manuka pentru sănătatea orală

Poate părea ciudat, dar mierea de Manuka a demonstrat o capacitate de a lupta împotriva bacteriilor orale. De asemenea, poate reduce formarea plăcii. Manuka de calitate medicală a fost folosită chiar și pentru a trata simptomele bolilor persistente ale gingiilor, cum ar fi gingivita, cu mare succes.

Concluzie

În prezent, cercetările științifice susțin în mare măsură beneficiile pentru sănătate ale mierii de Manuka. De departe, cele mai concludente dovezi sunt legate de vindecarea rănilor și afecțiunile pielii. Cu toate acestea, este important de reținut că cercetarea este încă la început.

Dacă vă gândiți să utilizați Manuka pentru a trata o boală, cel mai bine este să vă consultați cu medicul dumneavoastră. Având în vedere toate beneficiile de mai sus, mierea de Manuka pare într-adevăr un produs miraculos. Dar nimic nu depășește faptul că mierea de Manuka nu este creată într-un laborator. Este făcut de albine, în sălbăticia Noii Zeelande. Și acesta este un miracol în sine.