15 Metode pentru unghii puternice

Unghiile puternice și sănătoase pot fi un indicator al sănătății bune, dar uneori unghiile noastre nu sunt atât de puternice pe cât ne-am dori să fie. 

Vestea bună este că putem face oricând schimbări în stilul nostru de viață și în obiceiurile noastre pentru a ajuta la întărirea unghiilor și pentru a le duce acolo unde ne-am dori. Iată câteva sfaturi pe care le poți folosi pentru a întări și a avea unghii puternice în cel mai scurt timp.

5/5
5/5
5/5

Ce trebuie să facem ca să avem unghii puternice?

 1. Luați suplimente de biotină

Biotina (cunoscută și ca vitamina H și vitamina B-7) este una dintre vitaminele B. Deoarece este solubilă în apă, nu este stocată de organism, așa că trebuie să vă asigurați că o consumați zilnic.

Biotina poate ajuta la întărirea părului și a unghiilor și, de asemenea, ajută sistemul nervos să funcționeze corect. Poate fi găsită în alimente precum sardine, ouă fierte și leguminoase sau în vitamina B și suplimente.

Îți vom trimite un email periodic cu toate noutățile noastre.

 1. Minimizați expunerea la apă

Dacă unghiile stau pentru o perioadă lungă în apă, acestea pot deveni mult mai slabe si fragile. Purtați mănuși atunci când spălați vase și încercați să țineți mâinile departe de apă în timp ce faceți baie.

Este imposibil să eviți întotdeauna scufundarea mâinilor, desigur, dar acesta este ceva la care trebuie să fiți atent.

 1. Hidratați-vă

Apa este esențială pentru sănătate, iar sănătatea unghiilor nu face excepție. Fără umiditate adecvată, unghiile pot deveni casante, se pot rupe și se pot decoji cu ușurință.

 1. Dieta joacă un rol important

Asigurați-vă că aveți o dietă sănătoasă și variată și că luați multivitamine și minerale. O dietă care este deficitară în vitamine și minerale esențiale vă poate afecta întregul corp, inclusiv unghiile.

 1. Ai grijă la produsele pe care le folosești

Multe lacuri de unghii sau tratamente conțin substanțe chimice dure care chiar pot slăbi unghiile. Unghiile puternice pot fi deteriorate din cauza acetonei.

Căutați lacuri de unghii netoxice, precum și produse de îndepărtare a lacului fără acetonă.

 1. Evitați, pe cât posibil, să folosiți unghii cu gel sau acrilice

În timp ce acestea sunt prezentate ca o alternativă ușoară pentru cei care au probleme cu creșterea unghiilor, utilizarea frecventă poate cauza decojirea unghiilor, ceea ce le slăbește.

Expunerea la lumină ultravioletă necesară pentru lacul cu gel a fost identificată ca un factor de risc pentru cancer, deși expunerea este mult mai mică decât cea pe care o au echipamentele de bronzare UV. Expunerea îmbătrânește și pielea.

 1. Oferă unghiilor o pauză de la lac

Pe aceleași linii, deși lacul de unghii arată frumos, unghiile tale trebuie să respire. Utilizarea constantă a lacului, chiar și a lacului netoxic, poate slăbi unghia.

După ce ați purtat oja timp de aproximativ o săptămână, îndepărtați oja cu un agent de îndepărtare a lacului fără acetonă, apoi lăsați-vă unghiile fără lac timp de o săptămână.

 1. Ține-ți unghiile cât mai scurte

Unghiile lungi sunt mai predispuse să se rupă și să fie prinse de lucruri, în timp ce unghiile mai scurte sunt mai puțin probabil să fie ciobite, crăpate sau despicate, menținându-le puternice.

5/5
5/5
5/5
 1. Nu folosi unghiile pentru a face lucruri

Folosește degetele pentru a deschide o cutie sau un obiect pentru a ajunge la ceva într-un spațiu mic. Folosirea unghiilor ca unelte poate duce la rupere și ciobire, care la rândul lor pot slăbi unghia.

 1. Folosește loțiune pe unghii

Utilizați o cremă de mâini, asigurându-vă că vă hidratați unghiile. Puteți face acest lucru de fiecare dată când vă spălați pe mâini.

 1. Evitați produsele care usucă mâinile și unghiile

Dacă utilizați dezinfectant pentru mâini, încercați să nu-l puneți pe unghii. Aplicarea constantă a dezinfectantului pentru mâini poate fi dezastruoasă pentru unghii. Acest lucru se datorează faptului că dezinfectantul usucă unghiile (și mâinile), ceea ce duce la unghii casante.

 1. Schimbă modul în care îți pilești unghiile

Pilirea unghiilor într-o mișcare înainte și înapoi ca un ferăstrău vă poate slăbi unghiile. Piliți într-o singură direcție și mergeți ușor pe părțile laterale ale unghiilor, deoarece pilirea pe o perioadă lungă poate slăbi unghia.

 1. Folosiți mănuși atunci când utilizați produse de curățare

Când curățați prin casă, purtați mănuși de cauciuc. Multe produse de curățare sau șervețele de curățare conțin substanțe chimice care pot slăbi unghia. Mănușile vă ajută să evitați contactul cu aceste substanțe chimice.

 1. Șamponul anti-sebum

Dacă utilizați un șampon care usucă sau care are ca scop eliminarea uleiurilor (adică unul care este pentru părul gras), s-ar putea să vă usuce unghiile și să provoace unghii slabe sau casante. Încearcă să-ți schimbi șamponul pentru câteva săptămâni și vezi dacă observi o diferență.

 1. Discutați cu medicul dumneavoastră

Dacă ați încercat mai multe lucruri timp de câteva săptămâni și nu ați observat nicio schimbare în unghiile dvs., consultați un dermatolog.